Завантаження ...

На Сумщині невдаху-грабіжника виказав загублений паспорт

Чоловік загубив документ, тікаючи після вчиненого пограбування. Тож затримати зловмисника для поліції було лише справою часу.

Чоловік загубив документ, тікаючи після вчиненого пограбування. Тож затримати зловмисника для поліції було лише справою часу. В подальшому з‘ясувалось, що це не перший подібний злочин у «послужному списку» затриманого.

Затриманий - 26-річний житель Конотопа. До обласного центру він приїздив виключно заради того, аби «розжитися» у перехожих золотими виробами. Розрахунок у чоловіка був простий – таким чином він сподівався залишитися невловимим. 

Спочатку обрана ним тактика цілком виправдовувала його надії. Тож перше пограбування, вчинене конотопчанином на проспекті Михайла Лушпи, й справді виявилось для нього вдалим. Тоді підозрюваний, погрожуючи сумчанці ножем, силоміць відібрав у неї золотий ланцюжок.

Днем пізніше, перебуваючи в Сумах на вулиці Героїв Крут, він пограбував молоду жінку, у якої з шиї зірвав золотий ланцюжок з хрестиком. Тоді грабіжника намагалися затримати перехожі, але він буквально вислизнув у них з рук. Щоправда, під час втечі з кишені чоловіка випав паспорт, за допомогою якого й було встановлено особу нападника. Прикра для зловмисника випадковість дала поліції можливість в короткий строк розшукати його і затримати.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 187 «Розбій» та ч.2 ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України та розпочали слідство. В ході якого полісмени встановили ще один аналогічний факт «діяльності» конотопчанина на території обласного центру. У вересні місяці цього року він, зайшовши до невеликого магазину на вул. Інтернаціоналістів та погрожуючи ножем касиру, намагався заволодіти денною виручкою.

Суд обрав для затриманого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику за його «витівки» може загрожувати від трьох до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: