Завантаження ...

На Сумщині ялинкова кампанія у повному розпалі

Хоча передноворічна погода створює зовсім не святковий настрій, ялинкова кампанія на Сумщині не збавляє своїх обертів.



Хоча передноворічна погода створює зовсім не святковий настрій, ялинкова кампанія на Сумщині не збавляє своїх обертів. Лісогосподарські підприємства Сумського ОУЛМГ продовжують реалізовувати головні атрибути новорічного свята: ялинки та сосни. Середня реалізаційна ціна, що склалась на ялинковому ринку – 43 грн., тому попит на новорічні деревця не спадає.

Наразі найбільше новорічних деревець реалізував Глухівський лісгосп - 5315 шт., чим вкотре підтвердив здобуту попередніми роками позицію у цьому виді діяльності.

Гідну конкуренцію склав цього року глухівським лісівникам Середино-Будський лісгосп – 5140 шт. деревець. За ними – 4137 шт. ялинок реалізували у Шосткинському лісгоспі. Понад три тисячі новорічних дерев реалізували у Лебединському, Свеському, Сумському та Тростянецькому лісгоспах. Перетнули двохтисячну межу по кількості продажу Охтирські, Кролевецькі, Роменські, Конотопські та Краснопільські лісівники.

Загалом лісгоспи Сумщини встигли продати понад 40 тис. шт.. новорічних деревець, чим виконали план реалізації на 86 %.

Ялинкова кампанія на Сумщині продовжується. Поряд з цим продовжується і активна охорона хвойних насаджень від незаконних порубів. До роботи у рейдових бригадах задіяні понад 250 чоловік. Впродовж грудня рейдові бригади підприємств зробили більше 100 рейдів, під час яких на порушників лісового законодавства було складено 8 протоколів та накладено 680 штрафів. Любителі «дешевого» новорічного товару були виявлені у лісових масивах Сумського, Конотопського, Охтирського та Лебединського лісгоспів. Наразі, разом з зіпсованим святковим настроєм порушники відшкодовують завдані державі збитки.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: