Завантаження ...

Сумські підприємці використовують майже 2 тисячі касових апаратів

Станом на 1 березня 2018 року на обліку в Державній податковій інспекції у м. Сумах перебувають 808 СПД - реєстраторів розрахункових операцій (далі РРО), які в своїй діяльності використовують 1770 касових апаратів.



Станом на 1 березня 2018 року на обліку в Державній податковій інспекції у м. Сумах перебувають 808 СПД - реєстраторів розрахункових операцій (далі РРО), які в своїй діяльності використовують 1770 касових апаратів. Тільки за два місяці 2018 року податківцями було зареєстровано 80 нових реєстраторів розрахункових операцій.

В інспекції нагадують, що постановою КМУ від 16.03.2017 №231 затверджено Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Крім того, ст. 296 Податкового кодексу України та ст.9 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» передбачено обов’язкове застосування РРО суб‘єктами господарювання, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Враховуючи викладене, фахівці ДПІ у м. Сумах наполегливо рекомендують платникам податків, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, дотримуватися законодавчої норми і в своїй торгівельній діяльності застосовувати РРО. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: