Завантаження ...

Клочко: «Влада Сум має вибудувати партнерські відносини з областю та Сумським районом»

На цьому наголосив голова облдержадмініс- трації Микола Клочко під час апаратної наради після звіту керівників Сумського району.



На цьому наголосив голова облдержадміністрації Микола Клочко під час апаратної наради після звіту керівників Сумського району.

«Допомога між містом і районом має бути взаємною, – підкреслив очільник області. – Ми повинні ще раз зустрітися із міським головою Сум і обговорити всі наболілі питання. Це і співфінансування онкодиспансеру, де лікуються 40% жителів обласного центру, і вирішення проблеми із захороненням пестицидів, що розміщені на території колишнього КСП «Тепличне», і чимало інших питань, які потребують саме спільного вирішення, а міська влада поки що не йде назустріч ні області, ні Сумському району».

Голова Сумської райдержадміністрації Геннадій Дорошенко зазначив, що готовий долучитися до вирішення багатьох проблемних питань Сум, наприклад, із тими ж пестицидами чи полігоном для сміття, але чекає відповідних кроків і від міської влади.

«У нас на території району є склад для тимчасового зберігання непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин, що накопичились у районі. Ми готові йти назустріч Сумській міській раді щодо зберігання пестицидів, які зараз знаходяться на території колишнього КСП «Тепличне». Але чекаємо співпраці із міською радою, хоча б якихось кроків назустріч. Тому що по наших проблемах ми проводимо наради, а проблеми не вирішуються», – говорив він. – Ми просто просимо до себе теж поваги і співпраці».

Зокрема однією зі спільних наболілих проблем і Сум і Сумського району є полігон для вивезення твердих побутових відходів, що розташований на території Верхньої Сироватки.

Микола Клочко наголосив, що влада міста Суми має вибудовувати партнерські відносини з областю та Сумським районом. Інакше й бути не може.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: