Завантаження ...

На Великдень на Сумщині чергуватимуть 700 поліцейських

В Головному управління поліції обговорили заходи по забезпеченню правопорядку під час Великодніх свят.



В Головному управління поліції обговорили заходи по забезпеченню правопорядку під час Великодніх свят.

В ході відеоселекторної координаційної наради запрошені до ГУНП області керівники Сумської обласної та районних держадміністрацій, поліцейських підрозділів, суміжних правоохоронних структур та громадські активісти визначили ряд організаційних та практичних заходів для забезпечення під час великодніх свят публічного спокою та правопорядку в регіоні.

Відзначалось, що в області, в більш ніж 250 населених пунктах, пройдуть святкові великодні богослужіння, в яких приймуть участь близько 85 тисяч вірян. Найбільш чисельні заходи очікуються в обласному центрі.

«Ми маємо зробити все, аби свято Великодня на Сумщині, що є прикордонним регіоном, відбулося у спокійній та мирній обстановці, без порушень громадського порядку чи загострення криміногенної ситуації, – наголосив начальник ГУНП області Микола Лушпієнко. – Найперша і найголовніша наша задача – забезпечити правопорядок на вулицях населених пунктів та безпеку та комфорт нашим громадянам, швидко та ефективно реагувати на всі повідомлення про злочини чи правопорушення, уникати провокаційний проявів та упереджувати будь-які конфліктні ситуації».

За словами Миколи Лушпієнка, на охорону публічного порядку під час великодніх богослужінь будуть задіяні близько 700 працівників поліції та 60 представників громадських формувань, на чергування заступлять 267 співробітників державної служби надзвичайних ситуацій. В посиленому режимі працюватимуть групи «швидкого реагування», кінологічна та вибухо-технічна служби. Передбачена також робота додаткових слідчо-оперативних груп. Відсьогодні вже розгорнутий і працює Оперативний штаб, куди увійшли представники галузевих служб поліції. Вони у щодобовому режимі будуть моніторити перебіг подій, аби вчасно відреагувати на будь-які зміни в ситуації, та надати за необхідності потрібну допомогу.

Забезпечуватимуть правопорядок на вулицях міст та сіл близько 150 полісменів, до них долучаться 45 військовослужбовців Національної гвардії. Вже сформовані 77 автомобільних та 30 піших нарядів, що вийдуть на чергування в період проведення святкових заходів та релігійних відправ, і чиї маршрути максимально наближені до культових споруд, кладовищ, місць проведення масових заходів та народних гулянь.

Заступник голови Сумської облдержадміністрації Іван Боршош підтримав позицію керівника поліції області та закликав всіх представників районної влади та місцевого самоврядування особисто виїхати до церков та місць проведення святкових богослужінь, поговорити з людьми, залучити до підтримання правопорядку місцевих активістів та соціальних лідерів, чия думка може вплинути на вирішення чи уникнення можливих конфліктних ситуацій.

Представник державної прикордонної служби зазначив, що з 7 по 9 та з 14 по 17 квітня будуть працювати додаткові пункти пропуску тимчасових переходів через Державний кордон, аби жителі прикордонних населених пунктів мали змогу вільно відвідати могили своїх рідних на кладовищах по обидві сторони кордону.

Тож, аби свято відбулося у спокійній та затишній обстановці, поліція закликає жителів та гостей області поважати віросповідання прихожан інших конфесій, дотримуватись правил безпечної поведінки під час перебування в місцях великого скупчення людей, уважно слідкувати за дітьми, не зловживати спиртним і не порушувати громадський порядок.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: