Завантаження ...

На Cумщині підготовка до опалювального сезону йде відповідно до графіків

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України пройшла нарада щодо підготовки до опалювального сезону 2018-2019 рр



Під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка пройшла відеоселекторна нарада щодо підготовки до опалювального сезону 2018-2019 рр, в якій особисто взяв участь голова облдержадміністрації Микола Клочко

За словами Віце-прем’єр-міністра, загальна картина в країні щодо розрахунків теплопостачальних підприємств за спожитий газ і електроенергію покращилася за останній місяць на 4%. Але ситуація досі залишається вкрай незадовільною. Це, в першу чергу, вплине на отримання номінації від НАК «Нафтогаз України» у вересні, коли фінансова дисципліна за розрахунками підприємств має вийти на рівень не менш як 90%.

До речі, за показниками готовності регіонів до опалювального сезону Сумщина не перебуває у лідерах, проте і не пасе задніх. Як зазначив посадовець, серед лідерів – Черкаська, Львівська, Полтавська, Донецька області і м. Київ, аутсайдери – Рівненська, Хмельницька, Івано-Франківська, Вінницька і Київська області.

Геннадій Зубко підкреслив, на сьогодні ситуація, що склалася із розрахунками за газ, не дає можливості говорити про своєчасне отримання номінації у вересні. «Нікого не лякаю. Але, наголошую на особистій відповідальності кожного керівника як органу місцевого самоврядування, якому належить комунальне підприємство, так і керівників самих підприємств. Ваше завдання, вчасно розрахувавшись — отримати номінацію і надати якісну послугу під час опалювального сезону», — зазначив Віце-прем’єр-міністр.

За словами Миколи Клочка, на сьогодні рівень готовності галузей економіки до опалювального періоду в Сумській області в середньому становить 50,9 %, а забезпеченість паливом закладів соціальної сфери – 38%. Підготовка до зими ведеться відповідно до графіків.

За матеріалами прес-служби Віце-прем’єр-міністра України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: