Завантаження ...

Шляховики Сумщини будуть проводити повторні аукціони (+відео)

23, 24 та 25 липня у системі «Прозорро» мали відбутись 10 аукціонів на ремонт доріг у Сумській області на суму 359 млн грн. Організатор торгів – Служба автомобільних доріг.



23, 24 та 25 липня у системі «Прозорро» мали відбутись 10 аукціонів на ремонт доріг у Сумській області на суму 359 млн грн. Організатор торгів – Служба автомобільних доріг. Але замість тендерів – в Антимонопольному комітеті слухали скарги одного з заявників – приватного підприємства «Полтавабудцентр».

Сумська служба автомобільних доріг не допустила ПП «Полтавабудцентр» до аукціону. Як повідомив перший заступник начальника служби, вони засумнівались у правдивості документів, поданих підприємством. Мова йде про завод – «СПНК-17» – в якого заявник планував купувати асфальтно-бетонну суміш.


Загалом 10 аукціонів на 359 млн грн – на всі торги «Полтавабудцентр» не потрапило. Йдеться про дороги у межах області. Це два шляхи державного значення і вісім місцевих. А саме, капітальний ремонт траси «Київ-СУМИ-Юнаківка» на понад 148 мільйонів гривень і ремонт частини цієї дороги на 117 з половиною мільйонів гривень; поточний ремонт шляху «СУМИ-МИРОПІЛЛЯ-ОСОЇВКА» на майже 45 млн гривень; ремонт шляху від Низів до Верхньої Сироватки, оціненого в майже 11 з половиною млн грн; поточний середній ремонт дороги «Буринь-Михайлівка-Миколаївка» – на більш як 9 млн грн; «Чупахівка-Перелуг-Комиші» – на близько 7 млн 200 тис. грн.; дорога Білопілля-Костянтинівка сумою більш ніж 5 з половиною млн. гривень; траса «Охтирка-Бугрувате-Сонячне» ціною у 5 з половиною млн; оновлення ділянок у населеному пункті Іванівка Великописарівського району вартістю майже 5 мільйонів і поточний ремонт шляху «Копійки-Розсоші-Камиші» – на понад 4 млн грн.

Антимонопольний комітет України скарги ПП “Полтавабудцентр” задовільнив.

Одночасно з задоволенням скарги «Полтавабудцентр» Антимонопольний комітет України передав матеріали справи до Служби безпеки України, Генпрокуратури, Національного антикорупційного бюро та Нацполіції та Державної аудиторської служби України. За словами Агії Загребельської, зробили це, бо з боку замовника та скаржника лунали звернення, які можуть свідчити про наявність ознак корупційних правопорушень. І через те, що під час розгляду справ замовник зазначив: територія під асфальтобетонний завод в Охтирці захоплена неправомірно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: