Завантаження ...

На Сумщині офіційно відкрита відремонтована дорога Охтирка-Харків

На урочисте відкриття дороги загального користування державного значення Р-46 завітав Президент України Петро Порошенко разом з очільниками Сумської та Харківської областей



На урочисте відкриття дороги загального користування державного значення Р-46 завітав Президент України Петро Порошенко разом з очільниками Сумської та Харківської областей Миколою Клочком та Юлією Світличною

«Сьогодні насправді величезне свято, тому що дорога Харків-Охтирка протяжністю 103 кілометри, на яку витратили майже 1 млрд 400 млн гривень, вперше з 80-х років минулого століття якісно і серйозно відремонтована. Я сам по ній проїхав і переконався у цьому», - зазначив Петро Порошенко.

За словами голови облдержадміністрації Миколи Клочка, жителі Сумщини вже давно чекали на реконструкцію цієї дороги і наразі дуже задоволені .

«Ця ділянка для нас і наших сусідів, харків'ян, є дуже важливою. Для Сумської області це найбільш завантажений напрямок, яким близько 20 тисяч автівок рухається кожного дня. Тому ми дуже вдячні центральній владі за те, що підтримали нашу ініціативу. І такий інфраструктурний проект мав бути зроблений. Ми не зупинятимемось на цьому і сподіваємось, що Президент і надалі підтримає ремонт цієї дороги до міста Суми», - висловив вдячність і сподівання очільник області.

Як прокоментував начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець: «Навіть дорога Н-26 Чугуїв-Мілове, яку вже майже відремонтували, має значно меншу інтенсивність руху. Саме на дорозі Харків-Охтирка відпрацювали всі європейські технології. Наприклад, відновлення основи високотехнологічним методом холодного ресайдингу. Він передбачає дуже оперативне і швидке відновлення основи дорожнього покриття. Саме цей метод дозволив у такі стислі терміни виконати цей обсяг робіт».

За інформацією начальника Служби автомобільних доріг у Сумській області Івана Романюка, дорожні роботи фінансувалися з державного бюджету. «Окрім цього ми плануємо у наступному році розпочати ремонт дороги Н-07 Київ-Суми-Юнаківка», - додав він.

Після урочистостей Петро Порошенко разом із представниками влади, журналістами, громадськістю проінспектував дорогу - мікроавтобусом вони рушили щойно відремонтованою дорогою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: