Завантаження ...

За минулі вихідні вогнеборці Сумщини двічі ліквідовували пожежі житлових будинків

6 жовтня о 14:55 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку по вул. О. Цигикала в с. Перемога Глухівського району.



6 жовтня о 14:55 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку по вул. О. Цигикала в с. Перемога Глухівського району. Про пожежу повідомила господиня, яка відчула різкий запах диму в помешканні. На місце події було направлено черговий караул 19 Державної пожежно – рятувальної частини та добровільна пожежна команда с. Уздиця.

По прибуттю було вогнеборці встановили, що горіння відбувається на горищі житлового будинку. Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати в апаратах для захисту органів дихання.

Завдяки оперативним діям пожежно – рятувальних підрозділів вже о 15:21 пожежу було локалізовано, а о 15:35 витративши на гасіння близько 2 тон води – повністю ліквідовано та не допущено подальшого поширення вогню на житловий будинок. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено покрівлю на площі 4 кв. м та перекриття на площі 1 кв. м.

Цього ж дня о 21:27 До служби порятунку надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку по вул. Московська в с. Суха Грунь Липоводолинського району. Повідомлення надійшло від сусідки, яка побачила вогонь з димаря. На місце події було направлено відділення чергового караулу 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Проведеною розвідкою було встановлено, що відбувається горіння сажі в димоході. Вже о 21:50 пожежу локалізували, а о 21:55 повністю ліквідували, та не допустили поширення вогню на решту житлового будинку.

Всього до гасіння пожежі було залучено 2 одиниці спеціальної техніки та 12 чоловік особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та 1 одиницю і 1 працівника від добровільної пожежної команди с. Уздиця.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: