Завантаження ...

На Сумщині хочуть знімати кіно

Усіх шанувальників кіноіндустрії, представників громадськості обласна влада запрошує до співпраці у питанні відродження кіновиробництва на Сумщині.



Усіх шанувальників кіноіндустрії, представників громадськості обласна влада запрошує до співпраці у питанні відродження кіновиробництва на Сумщині. На цьому наголосив під час наради щодо підготовки та проведення в області Міжнародного фестивалю документального кіно керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький

Як повідомила один із співорганізаторів проведення фестивалю DOCUDAYS UA, творчий директор дитячого та молодіжного фестивалю «Кришталеві джерела» Олена Зеленська, наразі в Україні відроджується вітчизняне кіно. Більше того, знімають його не лише в столиці, а й в обласних і навіть районних центрах.


«Я хочу, щоб і Сумщина долучилася до цих процесів. Ми можемо відродити дитячу студію, яка у нас була ще кілька років тому, і знімати в області фільм про наших героїв АТО, наприклад», – говорила вона.

За словами Дмитра Живицького, до створення молодіжної кіностудії можуть долучитися представники освіти і культури.

«Нині, коли є безліч технічних можливостей і люди, які можуть допомогти, я не бачу перепон, щоб розвивати кіновиробництво на Сумщині. – Обласна влада може допомогти із приміщенням для студії. До участі в цих процесах можуть долучитися і громадські активісти, і всі небайдужі до кіно та анімації».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: