Завантаження ...

На Сумщині планують розвивати гастрономічний туризм

Гастротуризм вже давно є одним із пріоритетних напрямків в усьому світі. Туристи їдуть в Італію спробувати справжню піцу, а у Франції – цибулевий суп.

Гастротуризм вже давно є одним із пріоритетних напрямків в усьому світі. Туристи їдуть в Італію спробувати справжню піцу, а у Франції – цибулевий суп. На Сумщині теж планують формувати гастрономічні тури для туристів

«Готельно-ресторанний бізнес є одним з пріоритетних напрямків щодо розвитку туризму у Сумській області. Тому створення якісної комунікаційної платформи для спеціалістів готельно-ресторанного бізнесу надасть можливість створити якісні гастрономічні тури», – говорив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький під час круглого столу «Про перспективи розвитку гастрономічного туризму на Сумщині».

Дослідник фольклору та науковець Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка Сергій Пятаченко дослідив, що на Слобожанщині впродовж століть були автентичні страви і напої. Зокрема, це «затирка», «лемішка», «таратута» та ін. Майже усі ці страви готувались у печі.

За словами начальника обласного відділу промоції та туризму Юрія Гладенка, розробка гастрономічних турів Сумщини зможе зацікавити, як внутрішнього, так і зовнішнього туриста. Адже розвиток тематичних кафе та ресторанів, практичне впровадження в меню харчових закладів області страв із гастрономічної спадщини Сумщини зможе привернути увагу і досвідчених гурманів.

Ресторатори Сумщини зацікавились відродженням традиційних рецептів і внесенням їх до свого меню.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: