Завантаження ...

На Сумщині кримінальне впровадження відкрили відносно однієї дороги, а не двох

До прокуратури Сумської області надійшла заява про злочин від однієї громадської організації. Мова йде про нібито «чисельні факти не повного виконання робіт згідно технічного завдання замовника»



До прокуратури Сумської області надійшла заява про злочин від однієї громадської організації. Мова йде про нібито «чисельні факти не повного виконання робіт згідно технічного завдання замовника», виявлені учасниками ГО під час візуального огляду об’єктів ремонту автомобільних доріг, а саме ділянки С190605 Угроїди – Тур'я – Мар'їне та Р-46 Харків – Охтирка.

Відповідно до чинного законодавства зазначена заява була направлена за належністю до Охтирської місцевої прокуратури. За результатом розгляду заявнику ще 9 листопада 2018 року було надано офіційну відповідь, що жодних підстав для внесення відомостей в ЄРДР щодо дороги Р-46 Харків – Охтирка та, відповідно, початку слідства немає.

Водночас Краснопільським відділом поліції 12 листопада 2018 року розпочато кримінальне провадження за фактом можливого неналежного виконання робіт лише по ремонту автомобільної дороги Угроїди – Тур'я – Мар'їне(Краснопільський район), яка не має жодного відношення до дороги Харків – Охтирка. Відомості до ЄРДР внесено за ч. 1 ст. 191 КК України. Про що знову ж таки повідомлено заявника.

Натомість у ЗМІ почала поширюватись недостовірна інформація про нібито розпочате кримінальне провадження щодо обох ділянок доріг. Сподіваємось, що це лише звичайне непорозуміння, а не свідоме маніпулювання інформацією. Наголошуємо, що на даний час виконання робіт на ділянці дороги Р-46 Харків – Охтирка не є предметом слідства.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: