Завантаження ...

На Сумщині жіноча сумка довела до криміналу

В Шостці 42-річна жінка побачила як в парку дівчина забула на лавочці свою сумку і пішла. Тож вирішила привласнити чужу річ. В поліції її дії кваліфікували як крадіжку



В Шостці 42-річна жінка побачила як в парку дівчина забула на лавочці свою сумку і пішла. Тож вирішила привласнити чужу річ. В поліції її дії кваліфікували як крадіжку та відкрили кримінальне провадження, адже жінка могла повернути річ власниці і не зробила цього.

В поліцію із заявою про втрату сумки з особистими речами та дороговартісним мобільним телефоном звернулась 21-річна мешканка Шостки. Жінка розповіла правоохоронцям, що під час прогулянки в парку, на лавці забула свою сумку, а коли за кілька хвилин згадала про неї та повернулась, аби забрати, виявила її зникнення.

«Поліцейські розшукали жінку, що забрала сумку заявниці, - розповідає Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Нею виявилась 42-річна місцева мешканка, яка зізналась, що бачила незнайому дівчину, яка забула свої речі. За її словами, вона скористалась цією ситуацією. І замість того, аби зупинити жінку та звернути її увагу на загублені речі, вирішила сама їх забрати».

Наразі всі втрачені речі повернуті власниці. А в поліції за цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: