Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу вогнеборці двічі ліквідовували пожежі в господарчих спорудах

3 грудня 07:46 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про пожежу в господарчій споруді по вул. Запашна в с. Ворожба Лебединського району.



3 грудня 07:46 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про пожежу в господарчій споруді по вул. Запашна в с. Ворожба Лебединського району. Про пожежу повідомила сусідка, яка побачила дим та полум’я з – під даху споруди. На місце події було направлено черговий караул 18 – ї Державної пожежно – рятувальної частини та добровільні пожежні команди сіл Бішкінь та Ворожба.

По прибуттю було встановлено, що горять речі домашнього вжитку та меблі в середині приміщення, існувала загроза подальшого поширення вогню на перекриття та покрівлю, а також через прибудований навіс на житловий будинок.

О 08:30 пожежу було локалізовано, а о 10:04 – витративши на гасіння 5 тон води, повністю ліквідовано.

Схожий випадок цього ж дня мав місце в обласному центрі. О 10:45 до Служби порятунку зателефонували мешканці вул. Заозерної в м. Суми та повідомили про пожежу в господарчій споруді. На місце події було направлено чергові караули 1 – ї та 3 – ї Державних пожежно – рятувальних частин.

Проведеною розвідкою було встановлено, що горить утеплювач димоходу. О 11:00 загоряння локалізували, а о 11:19 – повністю ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 4 одиниці спеціальної техніки та 13 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області та 2 автомобіля та 4 працівники добровільних пожежних команд.

За попередніми висновками фахівців причиною пожеж в обох випадках стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей та димарів.

В зв’язку з цим рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті, оскільки нехтування цими простими вимогами може спричинити значні матеріальні збитки та навіть спричинити смерть.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: