Завантаження ...

Облрада відремонтує лижероллерну трасу тільки після передачі їй бази в Токарях

Вона все ще носить горде звання Центру олімпійської підготовки лижників та біатлоністів, хоча головна складова бази - лижероллерна траса - знаходиться, м'яко кажучи, в непривабливому стані.



Біатлон - один з видів спорту, в якому Сумщина поки ще тримає передові позиції в Україні.

Вона все ще носить горде звання Центру олімпійської підготовки лижників та біатлоністів, хоча головна складова бази - лижероллерна траса - знаходиться, м'яко кажучи, в непривабливому стані. Готель зовні виглядає непогано, але також вимагає вкладень.


Якраз з цього приводу депутат облради Едуард Пінчук звернувся із запитом до губернатора, голови облради і меру Сум з проханням консолідувати зусилля і знайти кошти на відновлення траси. За його словами, коштів на ремонт її асфальтного покриття не виділяли з 2012 р Цього літа в Токарях планували провести два змагання високого рівня - чемпіонат України з біатлону та традиційний Всеукраїнський турнір на честь пам'яті Романа Звонкова. (Роман жив у Сумах, був багаторазовим чемпіоном України, учасником зимових Олімпійських ігор (1994 г.), бронзовим призером чемпіонату Європи (1995 г.), учасником Кубка світу. Загинув в автокатастрофі в 1995 р Йому було всього 26 років.) Але їх проведення через стан траси під загрозою зриву. Невже область не зможе виділити 50-70 тис. Грн. на ямковий ремонт, щоб ці змагання, як і юнацькі, що не переїхали в Тростянець? Нагадаємо, в минулому році в дендропарку Нескучне почали відновлювати спортивну базу і провели всеукраїнські змагання із зимового і літнього біатлону.

- Ми домовлялися з керівництвом ФСТ «Динамо», що вони цю базу передадуть нам на баланс, і тільки після цього ми будемо виділяти кошти, - відповів голова облради Володимир Токар на сесії 17 травня. - Ось нехай це зроблять, і ми її капітально відремонтуємо, та так, що на ній можна буде проводити змагання міжнародного рівня. До речі, вже є два проекти реконструкції.

Зараз важко в це повірити, але в Токарях в лютому 2012 р проводили другий етап Кубка світу і відкритий чемпіонат Європи та світу зі спортивного орієнтування на лижах серед професіоналів, юніорів та ветеранів. Приїхали спортсмени з 47 країн!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: