Завантаження ...

За тиждень Сумський рибоохоронний патруль виявив 19 порушень

У період з 12 по 19 червня 2019 року інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів, з яких 15 грубих.



У період з 12 по 19 червня 2019 року інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів, з яких 15 грубих. Також складено по одному протоколу за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та за ч. 1 ст. 88 КУпАП. Крім цього, оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно яких конфісковано 1 кг риби та 8 од. заборонених знарядь лову.

«Протягом семи днів у порушників виявлено 16 кг водних біоресурсів та 28 од. заборонених знарядь лову (сітки – 12 од., волока – 1 од., ятера – 7 од., «екрани» – 5 од. та раколовки – 3 од.). Збитки, завдані рибним запасам, склали 4 837 грн. До суду передано 16 справ для притягнення до адміністративної відповідальності», - повідомили у відомстві.

Для прикладу, 12 червня інспекторами викрито порушників правил рибальства. Четверо чоловіків добували рибу за допомогою заборонених знарядь лову – двома ятерами, «екраном» та раколовкою. Незаконно було здобуто 11 екз. раків, загальною вагою 1 кг. Збитки склали 280,5 грн. Порушників затримано на р. Сейм в с. Чумакове Буринського району та в адмінмежах Путивльського району, а також на водоймі с. Вознесенка Буринського району та в Сумському районі.

13 червня на озері в с. Орлівка Ямпільського району патрульними виявлено чоловіка, який за допомогою однієї сітки здобув 5 екз. линків. Сума збитку склала 595 грн.

А 14 червня рейдова група на водоймі в м. Суми викрила аналогічне порушення правил рибальства. У громадянина вилучено три сітки та водні біоресурси в такій кількості: карась сріблястий – 17 шт., та по одному екземпляру окуня і сазана.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

В той же день рибоохоронний патруль виявляє факт незаконного збуту водних біоресурсів. На центральному ринку м. Суми зафіксовано реалізацію водних біоресурсів без документів, що підтверджують законність придбання та якість продукції, а саме: мотиля – 50 грам. На реалізатора оформлено протокол за ст. 88-1 КУпАП.

Крім того 15 червня на ставку в с. Юріївка Конотопського району незважаючи на весняно-літню заборону рибалка намагався на човні наловити риби. Інспекторами складено на особу протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Управління Держрибагентства у Сумській області закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушень - прохання терміново повідомляти на «гарячу лінію» відомства: (096) 838-25-70, (0542) 77-90-13 або всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію»: 0 (800) 50-52-50.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: