Завантаження ...

До скадовської лікарні на Херсонщині госпіталізували 14 дітей з Шостки з ознаками отруєння (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, до лікарні у середу з ознаками харчового отруєння було госпіталізовано 14 дітей, які відпочивають в пансіонаті «Буревісник» с. Лазурне Скадовського району. Це діти з Шостки.



Як повідомив сайт UA:Суми, до лікарні у середу з ознаками харчового отруєння було госпіталізовано 14 дітей, які відпочивають в пансіонаті «Буревісник» с. Лазурне Скадовського району. Це діти з Шостки.

"Але перші ознаки були у нашого лікаря з сином. Вони сказали, що вони піднялися і у них була блювота, була діарея. Вони прийняли відразу лікувальні засоби. Це було майже за добу до того, як почали хворіти діти. Більша кількість дітей захворіла о 14.00 і приблизно в цей час діти почали масово рвати, піднялася температура. Ми звернулися до директора „Буревісника”. Він допомогу надав. Ми написали список, що нам потрібно. Це мінеральна вода, різні реагенти. З першої хвилини ми почали дітей лікувати. Діти переночували важко. Зранку добавилося ще 3-4 дитини. Ми відразу сказали, що у нас такі проблеми, що діти хворіють. Все що ми могли зробити, коли побачили , що це масово, ми викликали швидку допомогу", - говорить Світлана Куніца, тренерка, яка супроводжує дітей.

"З метою з`ясування причин, які могли стати причиною отруєння чи гострого кишкового захворювання група фахівців держпродспоживслужби виїхала на місце, провела обстеження візуальне з відбором проб для лабораторних досліджень. Ці проби вчора доставлені до Херсонської регіональної державної лабораторії імені Цинковського. Були відібрані проби харчових продуктів, змиви з об’єктів середовища і проби питної води на бактеріологічне дослідження", - розповіла Марина Шаталова, начальниця відділу Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Херсонської області. 

За цим фактом відкрите кримінальне провадження. Про це кореспондентам Суспільного розказала речниця Національної поліції в Херсонській області Ірина Атаманенко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: