Завантаження ...

Можуть не пустити до дитячих садочків та шкіл146 дітей із Сум (+відео)

Як повідомив сайт Суспільного, 146 дітей Сум можуть не потрапити до садочків і шкіл із вересня. Бо невакциновані через відмову батьків.



Як повідомив сайт Суспільного, 146 дітей Сум можуть не потрапити до садочків і шкіл із вересня. Бо невакциновані через відмову батьків. Такі цифри назвали сьогодні нам у двох центрах первинної медико-санітарної допомоги. Заборона нещеплений дітям відвідувати дитячі колективи діє з минулого вересня.

Дітей, які не щеплені, з першого вересня не пускатимуть до дитячих садочків і шкіл – вчора сказала очільниця Міністерства охорони здоров’я. Для таких, розповіла вона на спільному брифінгу з керівницею Міносвіти, - альтернативні форми навчання.

Всього у Сумах 46 тисяч 150 дітей, батьки яких підписали декларації з лікарями. Близько двохсот із них – не отримали профілактичних щеплень: у тому числі - 146 дітей через відмову батьків, 54 – за медичними протипоказами.

За календарем профілактичних щеплень, дітей перед садочком і школою мають вакцинувати проти 10 інфекційних хвороб. Це кір, краснуха, паротит, туберкульоз, поліомієліт, кашлюк, дифтерія, правець, гепатит В і гемофільна інфекція. За словами головного педіатра області Оксани Сташко (про це вона нам розповідала 29 липня) вакцин для дітей мають достатньо. А більш детальну інформацію про наявність вакцин у регіоні можна знайти на сайті Міністерства охорони здоров’я – у розділі для громадян. Ми спитали в начальниці міського управління освіти і науки Антоніна Данильченко - як у Сумах забезпечуватимуть рівний доступ до освіти дітям, які не щеплені, вона пообіцяла розповісти про це у вівторок - коли отримає роз’яснення від міністерства.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: