Завантаження ...

В Україні запрацювала відеофіксація практичного іспиту на право керування

Іспити на право керування транспортним засобом є однією з найбільш популярних послуг у сервісних центрах МВС. Наприклад, у 2019 році в Сумській області було вперше видано 8965 водійських посвідчень.



Іспити на право керування транспортним засобом є однією з найбільш популярних послуг у сервісних центрах МВС. Наприклад, у 2019 році в Сумській області було вперше видано 8965 водійських посвідчень.

Процедура складення практичного іспиту на право керування стала більш прозорою: перебіг екзамену фіксують за допомогою технічних засобів контролю, що встановлюються в кожному екзаменаційному авто.

Така можливість з’явилася в кожному регіоні країни вже з 24 грудня. Навчальні автомобілі оснащені камерами, які фіксують дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Загалом сьогодні вже функціонують 440 мобільних приладів, в Сумській області – 15 (три – безпосередньо в обласному центрі).

«Нововведення допоможе зменшити корупційну складову, уникнути можливих суперечностей під час складення іспиту та виявити здійснене правопорушення. Відеофіксація іспиту – це, перш за все, гарна доказова база як для інструктора, так і для кандидата у водії. У разі суперечностей останній матиме можливість оскаржити результати іспиту.» - зазначає начальник Регіонального сервісного центру МВС в Сумській області Василь Ольховик.

З моменту введення відеофіксації практичного іспиту на право керування в територіальному сервісному центрі № 5946 в м. Суми здійснено 427 записів.

На період тестового режиму строк зберігання вивантаженої інформації з відеореєстратору становитиме 10 діб. В цей час кандидат у водії матиме право відмовитися від фіксації процесу складення практичного іспиту. Обов’язковою фіксація іспитів стане вже у цьому році, а відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту стане підставою для його недопуску до складення практики. Також збільшиться строк зберігання відео.

РСЦ МВС в Сумській області 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: