Завантаження ...

У Сумах проінспектували хід реконструкції корпусу онкодиспансеру

У Сумах проінспектували хід реконструкції корпусу онкодиспансеру фото

Голова обласної ради Віктор Федорченко та голова ОДА Дмитро Живицький проінспектували хід будівельних робіт в КНП СОР «Сумський обласний онкологічний диспансер», зокрема, капітального ремонту головного корпусу

Про необхідність нових приміщень в обласному онкодиспансері мова йде понад 10 років. Тоді відбулися навіть перемовини з однією ізраїльською компанією під гарантії Кабінету Міністрів України щодо будівництва нового онкологічного центру з потужною матеріально-технічною базою. Кошторис проєкту становив 140 млн дол. Таких грошей держава на подібний проєкт виділити не могла, тож все затихло.

Утім проблема з руйнуванням старих приміщень залишалася. І тільки за ініціативи голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка весною поточного року розпочалися роботи з повної реконструкції закладу.

Вже знесені 5 старих непридатних будівель. По периметру зводиться паркан. У колишньому нефрологічному відділенні СОКЛ, де розташується адміністрація, проведені комунікації, встановлені батареї опалення, перекривається покрівля, триває внутрішня реконструкція. А також ремонт вже наявних будівель та бункеру під лінійний прискорювач.

Щодо хірургічного корпусу, хід реконструкції якого інспектували сьогодні керівники області, то кошти на проєктно-кошторисну документацію з його утеплення були виділені ще декілька років тому. Але роботи розпочалися лише у 2020-му.

Загальна кошторисна вартість на початок будівництва складала 11,5 млн грн, а після коригування – майже 10 млн грн. Підрядником виступило ТОВ «СПЕЦТЕХСТРОЙ». У 2021 році на цей об’єкт виділено понад 4,2 млн грн. Це кошти ДФРР та обласного бюджету. Наразі будівельна готовність об’єкту складає 99%.

Загалом, за словами голови обласної ради, проєкт реконструкції території онкологічного диспансеру передбачає не лише заміну чи ремонт будівель, а й створення парку, каплички, харчоблоку, зон відпочинку та паркування для автомобілів. Після того, як лікарі та хворі зможуть переїхати у нові чи реконструйовані будівлі, старі корпуси на території онкодиспансеру будуть зруйновані.

Нагадаємо, нині Сумщина займає третє місце в Україні за рівнем захворюваності на онкології. Діагноз «рак» мають 38 тисяч жителів області і лише за перше півріччя поточного року приріст склав 2 тисячі людей.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: