Завантаження ...

У США знайшли могильну плиту військового із Сумщини 

У США знайшли могильну плиту військового із Сумщини  фото

В американському місті Детройт вдалося знайти могильну плиту підполковника УНР Миколи Янова, який народився у Глухові, та його дружини Ніни. Про це на своїй сторінці у “Фейсбук” повідомив Вахтанг Кіпіані - український журналіст та історик, автор книги “Справа Василя Стуса”. 

 

“Ми це зробили. Разом з Andriy Pereklita у буквальному сенсі відкопали дві важливі плити на цвинтарі «Евергрін» у Детройті. Старшина Армії УНР Микола Янов і його дружина Ніна - сестра-жалібниця українського війська”, - так свою знахідку ознаменував Кіпіані. 

 
 
 
 
 
 
 
Микола Янов
 

Згідно з інформацією з відкритої енциклопедії “Вікіпедія”, підполковник Янов народився у Глухові, тоді ще Чернігівської губернії, у 1893 році. Після закінчення Іркутського училища брав участь у Першій світовій війни у складі російської армії та мав звання штабскапітану. Був сотником Вільного козацтва та брав участь у битві під Крутами, ім’я героїв якої зараз носить одна з вулиць у Сумах. У 1920 році Микола став начальником нагородної частини штабу Армії УНР, пізніше емігрував спочатку до Німеччини, а згодом - до США. Похований на цвинтарі “Евергрін” у Детройті, штат Мічиган, разом зі своєю дружиною Ніною. Саме там Вахтангу Кіпіані вдалося знайти їх могили. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: