Завантаження ...

Сумська міська рада буде фінансувати шкільне харчування?

Сумська міська рада буде фінансувати шкільне харчування? фото

На сайті місцевих петицій, де громадяни можуть залишати свої пропозиції, з’явилася відповідь на одну з них від міського голови Олександра Лисенка. 

13 грудня 2021 року на сайті місцевих петицій з’явилося звернення від Кіяшко Сергія Анатолійовича. Чоловік пропонував повернути систему фінансування харчування школярів у співвідношенні 50% від батьків та 50% від місцевого бюджету.

 

“Відповідно до проєкту рішення СМР "Про затвердження вартості харчування однієї дитини на день та порядку і умов забезпечення харчуванням дітей пільгових категорій закладів освіти, підпорядкованих управлінню освіти і науки Сумської міської ради" п.2.1 та 2.2 затверджено вартість одноразового харчування у 1-4 класах 24 грн. Співвідношення плати наступне: 75 відсотків батьківська плата, 25 відсотків доплата з бюджету СМТГ. Це означає, що з 1 січня 2022 року батьки повинні будуть сплачувати 18 грн. за кожен день. Доплата буде тільки тим дітям, які будуть харчуватися. Меню для пільгових категорій та з доплатою буде однаковим на суму 24 грн. Пільгові категорії отримують повну компенсацію”, – пише Сергій Анатолійович. 

 

Також чоловік попросив не економити на дітях. Його петиція зібрала 263 підписи із необхідних 250. Прийом закінчився 26 січня 2022 року. 

Відповідь від міського голови Олександра Лисенка з’явилася на сайті 31 січня цього року. У ній посадовець зазначив, що вже скоро виконавчий орган Сумської міської ради виголосить рішення про підтримку петиції та впровадження запропонованих у ній заходів. Або ж – про непідтримку петиції, однак, із зазначенням аргументованих причин відмови. Також відповідні проєкти, розроблені Управлінням освіти й науки, будуть винесені на розгляд представникам міської ради.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: