Завантаження ...

На Сумщині з’явиться сучасний парк

На Сумщині з’явиться сучасний парк фото

Сучасний урбан-парк побудують на Сумщині.

Учора, 16 лютого, було проведено пресконференцію, яку присвятили першій в історії Сумщини експедиції на найвищу гору у світі – Еверест. Під час неї Дмитро Живицький, голова обласної державної адміністрації, зазначив, що в Сумській області планують побудувати урбан-парк, на території якого розмістять скеледром для професійних альпіністів та любителів. 

За словами посадовця, на Сумщині зараз працюють над розвитком скелелазіння. У зв’язку з цим в рамках програми Президента “Велике будівництво” в регіоні створять сучасний урбан-парк, де й з’явиться скеледром. 

 

“ Ми – чи не єдина область, де буде встановлено просто неба на території урбан-парку скеледром європейського рівня. І вихованці спортивних клубів, дитячих юнацьких спортивних шкіл, та і всі охочі зможуть займатися абсолютно безкоштовно”, – прокоментував Дмитро Живицький. 

 

Нагадаємо, учора стало відомо, що жителі міста Суми вперше організують експедицію на Еверест – найвищу гору світу. Її очолить Володимир Рошко – майстер спорту та професійний альпініст. Докладніше про це можна прочитати за посиланням.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: