Завантаження ...

У центрі Сум була стрілянина?

У центрі Сум була стрілянина? фото

У центрі міста Суми представники двох об’єднань влаштували сутичку. 

Сьогодні, 23 лютого, біля будівлі сумської адміністрації сталася сутичка між двома політичними об’єднаннями: “Нацкорпусом” та “Правим сектором”. Усе відбувалося приблизно о другій годині дня. 

Очевидцем бійки став житель міста Олексій Пархомчук: пізніше він поділився відеозаписом конфлікту. Крім того, “Суспільному” чоловік розповів, що біля адміністрації зібралося близько тридцяти осіб та розпочали сутичку, яка супроводжувалася звуками, схожими на постріли. 

 
 
 

Командування добровольчого українського корпусу “Правий сектор” пізніше зробило заяву. За словами організації, сьогодні сумський осередок партії “Національний корпус” з очільником Денисом Сокуром вчинили напад на Сергія Супруна – одного з командирів “Правого сектору”, та ще п’ятьох членів об’єднання. “Правий сектор” стверджує, що нападали в кількості 60 осіб: вони пошкодили два автомобілі (в одному і знаходився Супрун) та намагалися вчинити фізичну розправу над супротивниками. 

 

“У відповідь на дії представників "Нацкорпусу" бійці 20-ї РС ДУК ПС здійснили заходи самооборони, після чого винятково бійців "Правого сектору" затримали співробітники місцевої поліції. При цьому до представників "Нацкорпусу" в останніх жодних питань не виникло, що вказує на спільно сплановану провокацію та свідчить про спільні злочинні наміри та взаємодію сумського "Нацкорпусу" з органами Національної поліції області” – поділилося обвинуваченнями об’єднання. 

 

“Правий сектор” назвав представників “Нацкорпусу” та окремо Дениса Сокура “покидьками й антидержавними елементами”. Їх дії організація класифікувала як “зухвалі провокації”, а правоохоронців – як “продажних”, “тих, що діють на руку злочинцям”. Як стверджує “Правий сектор”, зброю у них вилучили безпідставно, а стрілянина велася в повітря.    

Партія “Національний корпус” офіційних заяв в соціальних мережах поки що не робила, однак, сам Денис Сокур прокоментував ситуацію для “Суспільного”. Він розповів, що до сутички об’єднання не має відношення, а на місце події вони направилися після того, як почули постріли. Сам “Нацкорпус” йшов на зустріч із міським головою. Сокур також підкреслив, що активісти з собою зброї не мали. 

 

“Побачив як наші побратими відбігають, їх наздоганяє Супрун і його колеги. Я підбіг до Супруна, зброю забрати у нього не вийшло, нас почала оточувати поліція. Люди стріляли в нас, стріляли при поліції, почали переходити дорогу і йти звідси. З бойової зброї стріляти в центрі міста це і показує обличчя їх”, – розповів Сокур. 

 

Над з’ясуванням обставин інциденту на цей час працює поліція.

Фото: "Суспільне"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: