Завантаження ...

Обстріли Сумщини:6 липня

Обстріли Сумщини:6 липня фото

Протягом учорашнього дня, 6 липня, російській військові декілька разів обстрілювали громади Сумської області. Про це повідомляє Дмитро Живицький, очільник Сумської ОВА.

Дмитро Живицький, голова Сумської обласної військової адміністрації, розповів про ситуацію на кордоні За його словами, протягом 6 липня, окупанти декілька разів обстрілювали Сумщину. Унаслідок ворожих атак постраждали Миропільська, Краснопільська та Хотіньська громади. По ним били з мінометів, ракет та безпілотників.  Як повідомляють, люди не постраждали. 

На Миропільщині ракета зруйнувала споруду, по Юнаківці били зі стрілецької зброї. Також за допомогою ракет атакували Шалигінську громаду, мінометів - Есманську. 

 

"У Миропільській громаді ракета потрапила в сарай під час ранкового обстрілу. По Юнаківській громаді протягом дня росіяни відкривали вогонь з кулеметів та різної стрілецької зброї. У першій половині дня прилетіло 4 ракети по Шалигінській громаді. Також ворог обстріляв з мінометів Есманську громаду", - пише Живицький. 

 

Крім того, через артилерійські обстріли постраждала адмінбудівля, приватний будинок та заклад освіти. У них пошкоджені фасади, стіни й шибки вікон.

 

"В результаті артобстрілів зі ствольної артилерії та ракетних систем залпового вогню по Новослобідській та Білопільській  громадах в одному із сел на прикордонні вибито шибки в адмінбудівлі, вибито шибки та посічено осколками фасад філії учбового закладу та пробито цегляну стіну приватного будинку", - розповідають в ОВА. 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: