Завантаження ...

Випускники Сумського педуніверситету здобули “срібло” Європейських ігор

Випускники Сумського педуніверситету здобули “срібло” Європейських ігор фото

Випускники Сумського педуніверситету Анастасія Павлова та Іван Кожокарь здобули срібну медаль у змаганнях зі стрільби з луку в міксті.

“Срібло” додали до нашої скарбнички на головному мультиспортивному форумі континенту у Кракові-Малопольска-2023 лучники – новоспечена рекордсменка Європейських ігор та прапороносиця збірної України Анастасія Павлова з нової Каховки та Іван Кожокарь з Чернівців — обоє випускники СумДПУ.

Їм вдалося зійти на другу сходинку п’єдесталу пошани у змаганнях змішаних команд. Своїми враженнями від медального виступу спортсмени поділилися з пресслужбою НОК України.

«Насамперед мені було дуже приємно перший раз виступати в міксті з Настею, – взяв слово Іван Кожокарь. – Можна сказати, що це була моя маленька мрія! У нас солідна конкуренція за те, щоб представляти команду в міксті. Для цього потрібно було стати найкращим серед українців у кваліфікації. Зараз ми змогли реалізувати цю мрію у вигляді срібної нагороди. Я вважаю, що це гідний результат».

«Щасливі, що вдалося завоювати нагороду Європейських ігор, - підхопила слова партнера по команді Анастасія Павлова. - Після півфіналу ми мали трохи часу на відпочинок, але особисто для мене було б краще одразу стріляти у фіналі. Тому після того, як ти піймав кураж, розстрілявся, потім потрібно знову налаштовуватися».

Новоспечені віцечемпіони Ігор у Кракові зізналися, що якогось особливого ритуалу налаштування на медальні поєдинки у них нема, просто спілкуються і підтримують один одного. Також дуже допомагає підтримка тренерів. А ще вони подякували господарям головного мультиспортивного форуму континенту за гостинність.

«У Польщі нас приймають дуже добре, всі навколо посміхаються, люди привітні й доброзичливі. Атмосфера тут чудова,» - відзначила Анастасія Павлова.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: