Завантаження ...

Мистецтво під час війни: що надихає сумську співачку творити?

Мистецтво під час війни: що надихає сумську співачку творити? фото

Мистецтво на часі навіть у найскладніші часи, адже воно допомагає знайти внутрішню міць, відшукати сили та натхнення вірити у світле. Щодня війна змінює наше відношення до української культури та продовжує залишати відображення трагічних подій у музиці, кіно, живописі тощо. Водночас мистецтво єднає нас заради Перемоги: надихає діяти, донатити та не здаватися.

Про натхнення створювати під час війни нам розповіла Анна Бераіа – сумська співачка, музикантка, керівниця власної вокальної студії «Beraiavocal» і учасниця вокального шоу «Голос країни-11».

Виконавиця підкорила сумського слухача своїми чутливими авторськими текстами та емоційним виконанням. початку повномасштабного вторгнення сумська співачка мала понад 10 виступів зі сцени, серед них і концерт на передовій для військовослужбовців, який надихнув Анну не зупинятися та продовжувати творити:

 
 
 

авторська пісня Анни Бераіа «Гуляла» за 4 місяці зібрала 353 тисяч переглядів в інстаграм

З початку повномасштабного вторгнення сумська співачка мала понад 10 виступів зі сцени, серед них і концерт на передовій для військовослужбовців, який надихнув Анну не зупинятися та продовжувати творити:

 

«Виступали разом з Єлизаветою Левченко для військових вперше. І я дуже щаслива, що мала таку нагоду - разом з культурним десантом зміцнювати бойовий дух наших воїнів. Коли знаходились там, я до останнього не розуміла, що все це реально, не кадри з кіно, і я не сплю, і ми всі не спимо, і так, ми дійсно співаємо посеред поля. Водночас мене пронизували питання: «Чому гинуть наші найкращі? Чому у сучасному світі йде кривава війна, а точніше геноцид нашого народу?» Це просто такий розлом в голові на два світи, саме коли ти це бачиш наживо. В той самий час ти чітко відчуваєш гнів до країни-терориста і ненавидиш їх ще більше. Цей виступ був дуже важливим. Коли співала, то вперше відчула, що я все роблю правильно, що я тут потрібна, що донати, які я надсилаю - це дуже важливо. Для мене, як для митця, знати і відчувати, що мій голос і моя музика потрібні в цей час - це прям у саме серденько. Ну і очі, обійми і квіти від військових, які знаходили їх не знаю де і не знаю коли - я цього ніколи не забуду. Все це дуже надихає творити далі» - говорить Анна Бераіа.

 

8 липня у Дворику на Кузнечній сум'яни матимуть нагоду послухати авторські пісні виконавиці.

«8 липня о 19:00 відбудеться концерт, який ми робимо разом з Єлизаветою Левченко, будуть звучати не тільки мої авторські пісні, а ще і авторські інструментальні композиції Єлизавети Левченко, також поезія та кавери на українські пісні. Частину коштів буде передано Громадському фонду «Суми, який допомагає, який здійснює закупівлі для наших захисників та захисниць», - говорить співачка.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: