Завантаження ...

Сум’ян запрошують на дві виставки в міській галереї

Сум’ян запрошують на дві виставки в міській галереї фото

Агенція промоції "Суми" запрошує до Сумської міської галереї на відкриття двох виставок у міській галереї.

У вівторок 26 вересня о 16.00 заплановане відкриття виставки "Від народних джерел до сучасності" від Сумського палацу дітей та юнацтва.

На виставці будуть представлені твори з лялькарства, ткацтва, вишивка, вироби з бісеру та кераміки. В творчих роботах прослідковується поєднання традиційних та сучасних мотивів.

Виставка спрямована на відродження, розвиток та популяризацію народних ремесел рідного краю.

О 17.00 — відкриття виставки “Українська міфологія”.

Виставковий проєкт "УКРАЇНСЬКА МІФОЛОГІЯ" презентує авторські роботи переможців Міжнародного конкурсу, започаткованого просвітницькою платформою UA Heritage спільно з Національним музеєм українського народного декоративного мистецтва (Київ). Твори для цієї експозиції ми відібрали з-поміж 347 малюнків, надісланих з 18 країн світу. Переконливі міфічні образи створювали аматори та досвідчені художники, діти та дорослі, серед яких є ваші земляки - юні митці з Сум, Конотопу, Бурині, та села Перехрестівка (Роменського району). Усі автори втілювали улюблений образ істоти чи персонажу української міфології у традиційних стилях живопису або напрямах сучасного цифрового мистецтва. Самостійно, а дехто разом з батьками чи викладачами художніх шкіл та гуртків, ретельно досліджували етнографічний матеріал, цікавились джерелами, звертались до творів української літератури, зокрема, Лесі Українки та Нечуя-Левицького.

Вхід вільний.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: