Завантаження ...

Олександр Журба знайшов майже 1,5 млн грн на заставу

Олександр Журба знайшов майже 1,5 млн грн на заставу фото

Директора департаменту інфраструктури міста Сумської міськради Олександра Журбу відпустили під заставу у майже 1,5 мільйона гривень.

10 жовтня Олександра Журбу відпустили під заставу у розмірі 1 476 200 гривень. Його разом з міським головою Олександром Лисенком підозрюють у хабарництві. Посадовцю необхідно буде здати паспорти, носити електронний браслет та не виїжджати з Сум без дозволу, пише Суспільне з посиланням на пресслужбу Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Прокурори просили для Олександра Журби тримання під вартою із заставою у 5 млн грн. Адвокат посадовця клопотав про запобіжний захід не пов‘язаний з триманням під вартою.

Нагадаємо: ввечері 2 жовтня НАБУ і САП спільно з СБУ затримали Олександра Лисенка та Олександра Журбу на отриманні ними частини хабаря в 1,4 млн грн. За інформацією СБУ, фігуранти вимагали 2 млн 130 тис. грн з місцевої компанії, яка займалася вивезенням сміття.

3 жовтня Олександру Лисенку та Олександру Журбі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368.

4 жовтня Олександру Журбі обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Міському голові Сум Олександру Лисенку також обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. 5 жовтня посадовця випустили під заставу у 3 мільйони гривень. 9 жовтня Лисенка відсторонили від виконання обов'язків. До 9 грудня обов'язки міського голови Сум виконуватиме Юлія Павлик.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: