Завантаження ...

Лебедин підписав Меморандум про співпрацю і партнерство з угорським містом Папа

Лебедин підписав Меморандум про співпрацю і партнерство з угорським містом Папа фото

Виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко та мер міста Папа (Угорщина) Тамаш Альдозо підписали Меморандум про співпрацю і партнерство.

Урочисте підписання відбулося за присутності офіційної делегації з міста Папа, голів депутатських фракцій Лебединської міської ради, заступників міського голови і керівників структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради.

Ця угода, з-поміж іншого, має на меті зміцнити співпрацю між Лебединською міською територіальною громадою та муніципалітетом міста Папа та налагодити стратегічну співпрацю, засновану на спільних ідеалах, взаємній повазі та розумінні, а також економічні, політичні, культурні, освітні та спортивні відносини. Згідно з документом, це буде досягнуто шляхом реалізації спільних проєктів та програм, розвитку співпраці у сфері туризму та організації спільних культурних, освітніх та спортивних заходів.

Під час офіційного візиту, члени іноземної делегації та керівники громади відвідали Алею Слави та віддали шану захисникам України, які героїчно загинули, віддавши своє життя за Україну.

У рамках підписання Меморандуму угорська делегація ознайомилася з особливостями місцевого самоврядування в умовах воєнного стану, культурними та історичними надбаннями громади. Під час зустрічі сторони також обговорили майбутні кроки щодо поглиблення партнерства.

Крім того, на знак майбутньої співпраці представники Лебединської громади та муніципалітету міста Папа висадили символічні кущі калини біля Кам’яного хреста «Воїнам, що віддали своє життя за Україну».

Нагадаємо, підписання Меморандуму про співпрацю і партнерство між Лебединською міською територіальною громадою (Україна) та муніципалітетом міста Папа (Угорщина) відбулося у рамках проєкту «Мости довіри», що реалізується Радою європейських муніципалітетів та регіонів (CEMR) спільно з Асоціацією міст України (АМУ) за підтримки програми «U-LEAD з Європою», повідомили в мерії Лебедина.

Довідка

Па́па (угор. Pápa) — місто в Угорщині, у медьє Веспрем.

Місто Папа розташоване у 120 км на захід від Будапешта, на північ від горбистої гряди Баконь. Воно знаходиться за 40 кілометрів на північний захід від столиці медьє — Веспрема та за 40 кілометрах на південь від Дьйора. Папа — залізничний вузол, дороги ведуть в Сомбатхей, Татабанью, Дьйор і Чорну. Автодороги пов'язують місто з навколишніми містами.

Населення міста (близько 33 тис.) значною мірою становлять нащадки німецьких переселенців, які прибули сюди в XVIII столітті після звільнення Угорщини від турків.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: