Завантаження ...

Коли розпочнеться зима у Сумах: коментар метеорологів

Коли розпочнеться зима у Сумах: коментар метеорологів фото
Цього року осінь настала дуже різко. На початку жовтня ще можна було ходити у футболці, а вже ближче до середини місяця ми переодяглися у куртки усього за ніч. Близько тижня на Сумщині панують проливні дощі, а температура не перевищує +10°. Пов’язано це з надходженням на нас серії циклонів та їх атмосферних фронтів.

Щоб дізнатися детальніше, чого нам очікувати від погоди та коли ж будуть справжні заморозки, ми звернулися до «Сумського обласного центру з гідрометеорології». За інформацією сумських метеорологів, кінець жовтня залишиться хмарним з перемінними дощами.

«Очікується хмарна погода з проясненнями. Дощ, в середу, 25 жовтня та суботу, 28 жовтня. Вітер переважатиме помірний, місцями пориви 15-20 м/с. Температурний режим коливатиметься вночі в межах +2°..+7° градусів, в денні години становитиме +8°..+13°.»

Початок листопада буде прохолоднішим, але сухим і більш сонячним.

«В першій п'ятиденці листопада характер погоди зміниться, під впливом поля підвищеного атмосферного тиску переважатиме суха погода, температура знизиться і становитиме вночі 0°..+5°, вдень +4°..+9° градусів. Такі погодні умови характерні для цієї пори року на Сумщині», – повідомляє Сумський гідрометцентр.

Згідно прогнозу Українського гідрометцентру, холодний період жовтень 2023 – березень 2024 року в цілому відзначатиметься дещо теплішою від кліматичної норми погодою. Середні місячні температури повітря очікуються на 0,5°-1,5° градуси вище кліматичної норми.

Отже, за словами гідрометцентру нас очікує тепліша зима, аніж ми звикли. Та чи буде сніг та справжні заморозки – поки що говорити зарано. Попри це, сподіваємося, що зможемо відсвяткувати Новий Рік зі снігом та хоча б маленьким морозом, аби повністю поринути у той святковий настрій до якого ми звикли з дитинства.

Підготувала Біловол Наталія, MistoSumy.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: