Завантаження ...

«Ніч міста» Суми: фоторепортаж з локацій

«Ніч міста» Суми: фоторепортаж з локацій фото

Погодні умови були не на боці свята, проте організатори разом з волонтерами не падали духом та проводили усе, що запланували попри сильний вітер, холод та дощ.

Журналісти MistoSumy.com провели невеличку подорож по більшості локацій, щоб показати вам те, що створювалося та планувалося упродовж майже 5 місяців.


Містечко майстрів

У конгрес-центрі Сумду була проведена чи не найбільша частина заходів: майстер-класи, виставки, ігри тощо.

До того ж, на локації ви могли придбати патріотичну атрибутику від листівок до прикрас

Майстер-клас із живопису акриловими фарбами «Чарівні фарби»

Малювання акриловими фарбами – це важкий творчий процес. Особливість малювання саме акриловими фарбами – це швидке висихання. До того ж, за допомогою акрилових фарб можна досягти різноманітних текстур, від гладеньких та рівних до грубих та рельєфних. Вони адаптуються до різних технік та матеріалів. А після висихання стають водостійкими, що робить їх відмінним вибором для робіт на зовнішньому повітрі та творчості на різних поверхнях.

Сумчани у цей день спробували розфарбувати ними шопер та намалювати невеличку картину.


Майстер-клас зі створення витинанки

Витинанки — це вид народного мистецтва, яке включає в себе вирізання декоративних орнаментів або зображень з паперу. Цей процес вимагає великої точності та майстерності, оскільки художник вирізає витончені деталі, створюючи унікальні та красиві композиції.

Майстер-клас із гончарства

Дітлахи ділилися на декілька груп та могли самі обрати, чим хочуть займатися: формувати посуд з глини чи ліпити фігурку.

Майстер-клас зі створення ляльки-мотанки

Лялька-мотанка — це традиційна народна лялька, що виготовляється без використання скоб, клею чи інших фіксуючих матеріалів. Ця лялька має особливості, які відрізняють її від інших видів своїм зовнішнім виглядом.


«Сьогодення»

Виставка робіт вихованців народної студії образотворчого мистецтва «Світ фарб». Ми фотографували не все, бо робіт ну дуже багато, але ви зможете самостійно відвідати виставку упродовж 2 днів та переглянути роботи дітлахів 9-10 років.

«Диво-мереживо». Виставка витинанок Любові Ярцової

Дитяча гра «МЕГА хрестики-нулики»

Дітлахи могли підходити та починати грати один з одним, вигадувати якісь нові правила та дотримуватися їх. Умовне поле приблизно 150 на 150см з картою якогось містечка схожого на Суми.

Велика розмальовка «Кольорові Суми»

Усі, хто мав бажання помалювати - могли підходити та починати розфарбовувати те місце чи предмет, яке йому було до душі.

Мурали та панно

Ви вже бачили цей мурал раніше, але 4 листопада було його офіційне відкриття та той знаменитий напис, на який ми чекали. Чому чекали? Бо автор, Авдеєнко Єгор, заінтригував нас фразою: «На муралі буде напис, який дозволить вам зрозуміти посил без жодних слів». І дійсно, так і є.

Мурал «Коваль»

Панно «Нічне місто»

У непомітному місці розташувалося панно від Авдеєнко Єгора, прямо у проулку, арці, що веде з однієї вулиці на іншу.

Фотопроєкти

Фотоцентр «Макашов» відкрився о 12 годині, там ми мали змогу познайомитися з творчістю Макашова та його студією, де створювалися фото того часу.

До того ж, поряд відбувалася презентація фотовиставки "Йозеф Судек. Майстер світла".

Фотосет на сотні

Це не єдина локація на подану тематику. Ви могли зустрічати їх будь-де. Суть така: вас фотографують на професійну камеру, а згодом можете їх отримати у телеграм-каналі упродовж 2 днів. І все це – повністю безкоштовно. А роблять це для того, щоб запам’ятати цей день.

Фотопроєкт «Обличчя старого міста»

В артдворику непомітно розташувалася виставка прямо на стінах будинку, поряд з тим самим троном Соломона, про який ходять чутки, що посидівши на ньому 1 листопада хоча б 5 хвилин – станешь розумнішим. А чи правда це?

Виставка живопису «Н - незалежність»

Подана виставка розмістилася біля центру зайнятості, дуже непомітно для відвідувачів. Невеличке приміщення з великою кількістю картин, де зображене бачення автором світу. На питання одного з відвідувачів: «А як називаються картини?» Волонтер відповів, що автор залишив це на розсуд людей. На стіні окремо був присутній перелік назв картин, але без жодних поміток, де яка. Адже кожен баче ту чи іншу картину по-своєму. Для когось там «Спокій у горах», а для когось «Карпатські гори з висоти пташиного польоту».

Фотозона «Повітряні мрії»

Навпроти міської галереї розташувалася фотозона, яка наче переносила нас у казку, а мрії робила такі ж повітряні, як і декор локації. Біля неї фотографувалися усі: від малечі до похилого віку людей. Проте, слід зазначити, що імпровізована стіна з кульок малечі була більш до душі.


Майстер-клас із анімації «Місто оживає»

На цій локації, що знаходиться у приміщенні міської галереї, дітки та дорослі мали можливість навчитися створювати анімаційні мультфільми з пластелину усього за 2 години. Для початку, як зазначав Андрій Катькалов, організатор локації, потрібно обрати 2 героїв, потім вигадати цікаву історію і, обов’язково, щоб у ній був якийсь конфлікт. Тоді сюжет здається цікавішим.

«Наприклад, якщо взяти історію про кицьку, яка прокинулася, потянулася, пішла на кухню, поїла і повернулся – це нудно, бо немає кульмінації та розвитку подій. А якщо взяти за героїв кішку та людину, наприклад, тут вже інша справа. Людина може сонна спіткнутися об кішку, та злякається та побіжить на кухню, зі швидкістю запригне на стол та переверне банку варення. Власник поженеться за нею, а вона, наступивши у варення, залишить сліди за собою усюди. Вирішення конфлікту у цієї історії досить легке: людина все прибере, так і не наздогнавши бешкетницю, а кішечка потім просто підластиться під бік та помурчить», - розповів нам керівник локації про створення сюжетів мультиків, Андрій Катькалов.

Далі діло практики та умінь. Обравши персонажей, починаємо ліпити їх з пластелину. Якщо у мультфільмі присутній якийсь декор – його також треба зробити. Фон можна було обрати з готових намальованих картин на папері, а можна зробити самим.

Коли усе готово, починаємо створення мультфільму за допомогою двох додатків «Stop Motion Studio» та «Камера для Stop Motion Studio». На фото нижче ви зможете побачити як це все відбувалося.


Ярмарок листівок «Орнамтики допомагають ЗСУ» та «Контактні скульптури «Орнамтики»

Листівочки «Орнамтики» були наче усюди. У міській галереї, можна було їх придбати за 25 грн, які підуть на допомогу армії; упродовж вулиці Соборна 27 у вигляді невеличких фігур вони зустрічали та проводжали людей; та у вигляді карток у торговому центрі «Київ» на локації «Етнопростір».


Місце, де можна побачити людей в обладунках і спробувати побути лицарем

І на останок нашої з вами подорожі залишилася локація біля міської галереї зі справжніми лицарями нашого часу, які мужньо вистояли та витримали усі удари наших дітлахів. Обиралися бажаючи з натовпу, хто хотів спробувати нанести хоча б якусь шкоду людині в обладунках і звичайно, першими були наші діти. Потім вже могли приєднатися до них і дорослі.

Попри це, відвідувачі могли спробувати на собі вагу обладунків, одягнувши їх та потримати зброю у руках, щоб відчути себе справжнім лицарем.

Підготувала Біловол Наталія, MistoSumy.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: