Завантаження ...

Сумські депутати не визначилися, що робити з петицією «Проти дискримінації УПЦ в Сумах»

Сумські депутати не визначилися, що робити з петицією «Проти дискримінації УПЦ в Сумах» фото
17 листопада на сесії Сумської міської ради депутати розглянули петицію Олександра Панова «Проти дискримінації Української Православної Церкви в Сумах», яка набрала 322 підписи із 250 необхідних у Єдиній системі місцевих петицій.
Автор петиції закликає не дискримінувати священників та вірян Української Православної Церкви в Сумах та відмовитися від агресивної риторики та пропаганди в їхню адресу.

«Останнім часом ми стали свідками застосування агресивної риторики та пропаганди проти віруючих Української Православної Церкви в Сумах. Священників та вірян, які є частиною нашої Сумської громади, громадянами України та жителями Сумщини, безпідставно називають «московськими», сіють розбрат, ворожнечу, ненависть за релігійною ознакою. Священники та віряни Української Православної Церкви в Сумах відомі своєю активною проукраїнською громадянською позицією, працюють на благо України, захищають її цілісність у лавах Збройних Сил, займаються благодійною діяльністю, у тому числі допомогою українським воїнам та територіальній обороні, а найголовніше – моляться за Україну, її владу, військо та народ, за перемогу й мир у нашій Державі. Поважаючи конституційне право кожного громадянина на свободу віросповідання, закликаємо не вчиняти проти священників та вірян Української Православної Церкви в Сумах будь-яких дискримінаційних дій, які б перешкоджали їхній діяльності та проведенню богослужінь, захистити законне право релігійних громад на володіння храмами, та відмовитися від агресивної риторики й пропаганди в їхню адресу», - йдеться у петиції.



Рішення не набрало достатню кількість голосів у двох редакціях: за підтримку петиції проголосувало 6 депутатів із 29 присутніх, за відмову у підтриманні -14 із 29.

Нагадаємо, у Сумській облраді не схотіли повертати Троїцький собор у комунальну власність.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: