Завантаження ...

На Сумщині посилюють протиепідемічні заходи

На Сумщині посилюють протиепідемічні заходи фото

На засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС затверджено комплексний план заходів з готовності та реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип, COVID-19 та інші ГРВІ.

Комплексний план передбачає ряд організаційних заходів та конкретні кроки як у міжепідемічний період, так і протягом епідсезону.

У разі ускладнення епідситуації у тій чи іншій громаді у лікувальних, освітніх установах, закладах торгівлі, громадського харчування, підприємствах, транспорті мають локально впроваджуватися відповідні рішення для зниження ризику та впливу епідемії.

Зокрема, це запровадження маскового режиму, соціального дистанціювання, дотримання вимог особистої гігієни, температурного режиму, скасування масових заходів до нормалізації ситуації тощо.

За інформацією в. о. начальника обласного управління охорони здоров’я Анатолія Котляра, наразі Сумщина перевищує епідпоріг на 3,5 %. Загальна кількість захворілих протягом минулого тижня становить 4721 осіб, із яких 2327 – діти.

Збільшення кількості випадків захворювання на ГРВІ фіксується у всіх районах. При цьому у Роменському районі епідпоріг перевищено на 35,6%, Конотопському – на 1,8%, Сумському – на 0,2%. Зокрема, найбільш загрозлива ситуація склалася в Андріяшівській, Нижньосироватській, Бездрицькій, Синівській, Садівській громадах.

Зростає захворюваність і на COVID-19. На даний час зафіксовано 611 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію проти 484 за попередні 7 днів. Наразі 138 осіб із підтвердженим діагнозом знаходять в лікувальних закладах, 56 із них потребують кисневої терапії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: