Завантаження ...

Рішення щодо регулювання зарплат сумських керівників поки немає

Рішення щодо регулювання зарплат сумських керівників поки немає фото

Про це 7 грудня повідомив Олексій Дрозденко під час брифінгу. За словами очільника Сумської МВА, наразі однозначного рішення щодо обмеження або ж регулювання заробітної плати керівників структурних підрозділів міськради та комунальних підприємств немає.

Нагадаємо, 30 листопада Олексій Дрозденко скасував рішення міськради  від 26 липня 2023 щодо обмеження сума заробітної плати керівників структурних підрозділів Сумської міськради та комунальних підприємств до 25 тисяч гривень.

Як стверджує Олексій Дрозденко, прийняте влітку рішення призвело до зниження оплати праці спеціалістів, що зумовило плинність кадрів. На зарплату самих керівників це не вплинуло, оскільки на той час міський голова Олександр Лисенко не вніс необхідні зміни до контрактів.  
Чи будуть регулювати заробітні плати керівників та яким чином – на сьогодні невідомо.

«Жодного юридичного інструменту щодо обмеження заробітної плати наразі немає, або я його не знайшов. Є інші механізми, наприклад, публічно це показувати та звітувати. Керівник має звітувати за роботу свого підрозділу підприємства, за його результати. Однозначного рішення поки немає», - говорить Олексій Дрозденко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: