Завантаження ...

Волонтерів запрошують долучитися до Ради волонтерів Сумської області

Волонтерів запрошують долучитися до Ради волонтерів Сумської області фото

Задля консолідації зусиль волонтерських організацій, органів влади та місцевого самоврядування для надання допомоги жителям Сумщини та вразливим верствам населення створена в області Рада волонтерів.

Про це повідомили під час брифінгу в Офіційному медіацентрі директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської ОДА Сергій Над’ярний та голова Ради волонтерів Сумської області Тетяна Шевченко, повідомили в ОВА.

«28 листопада начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх своїм розпорядженням утворив Раду волонтерів Сумської області, затвердивши відповідне положення та персональний склад цієї Ради. Рада волонтерів – це консультативно-дорадчий орган. Тож мета і завдання її випливають із її статусу: це сприяння здійснення волонтерської діяльності в області, а також налагодження комунікації між волонтерськими організаціями та органами влади, між самими волонтерськими організаціями та задля допомоги ОВА, інших органів влади та органів місцевого самоврядування у вирішенні системних проблем волонтерів», – повідомив Сергій Над’ярний.

Уже відбулось кілька засідань Ради волонтерів. На першому засіданні Ради волонтерів Сумської області волонтери прямим голосуванням обрали її керівний склад – голову та заступників голови Ради волонтерів.

«Вчора відбулося третє засідання Ради волонтерів, на якому ми прийняли рішення – створити комунікаційну платформу. Це ресурс для покращення і прискорення допомоги, де б волонтери могли обмінюватись інформацією про свої потреби та наявні ресурси, щоб прискорювати логістику тощо. Також через цю платформу буде йти комунікація з громадами, щоб усі громади, особливо прикордонні, не залишились без допомоги», – розповіла Тетяна Шевченко.

Спочатку до Ради волонтерів увійшли 22 представники волонтерських організацій. На останньому засіданні додалося ще 15. Двері в Раду волонтерів відчинені. Будь-яка волонтерська організація може делегувати в цю Раду своїх представників. Також запрошуються до участі і самостійні волонтери, які офіційно займаються волонтерською діяльністю.

Усі, хто має бажання стати частиною команди Ради волонтерів Сумської області, можуть звертатися на електронну адресу Сумської ОВА: mail@sm.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: