Завантаження ...

Що сумʼяни думають про плани Лисенка поновитися на посаді (ОПИТУВАННЯ)

Що сумʼяни думають про плани Лисенка поновитися на посаді (ОПИТУВАННЯ) фото

Навряд чи пересічний мешканець Сум знає і зможе назвати всіх керівників нашого регіону. Але відстороненого через підозру у хабарництві сумського міського голову Олександра Лисенка, звісно, пам’ятають дуже добре. Все таки він був на посаді керівника міста майже 10 років.

Як ми нещодавно повідомляли, Олександр Лисенко оскаржує звільнення з посади мера Сум. Відповідний позов він подав до Сумського окружного адміністративного суду. А своє звільнення він назвав спробою усунути його з посади «з політичних міркувань».

 Журналісти сайту MISTOSUMY.com вийшли на вулиці та спитали містян:

- Чи підтримуєте ви позов Олександра Лисенка до суду про поновлення його на посаді очільника міста? Як відноситесь до цього?

А заразом ми поцікавились, чи помітили люди зміни в управлянні містом новими посадовцями? І чи є серед містян такі, які чекають на повернення Лисенка?

Охочих говорити про мера відкрито виявилось небагато. Хоча поставлені питання є досить нейтральними. Ті, хто відмовились спілкуватися навідріз, чи говорили анонімно, пояснювали, що Суми дуже маленьке місто, де всі добре знають одне одного.

Що здивувало. Прихильність свого основного електорату «жінки  60+»  Лисенко втратив. А позиція чоловіків, які погодились поговорити, зважена і менш категорична.

Роман Руденко, музикант

Поновлення чи не поновлення повноважень Лисенка – це справа суду. Якщо спитати різних людей, буде багато думок і багато розмов, які не стосуються справи. В країні має панувати верховенство права. Я проти анархії. Хай останнє слово буде за судом. Хоча, як людина, вважаю, що усі, хто довго при владі, дійсно втрачають землю під ногами, ще й приростають до корита.


Руслан Колодяжний, доброволець       

Я негативно ставлюсь до позову Лисенка. Він мені ніколи не подобався. Як кажуть у народі, ні риба ні м’ясо. Ще й хабарник. І взагалі, мер – виборна посада, тому голосування депутатів за усунення Лисенка вважаю доцільним. Хоча розумію, що Лисенко може відіграти все назад, і більшість сумчан це проковтне. Як працює влада без Лисенка, я ще не побачив. Хочеться вірити, що нас чекають зміни на краще.


Оксана Буката, мама в декреті

Я не розібралася у юридичних нюансах усунення Лисенка з посади мера. Але я особисто за нього вже ніколи не проголосую. Про діяльність та бездіяльність Лисенка усі дуже добре обізнані. Те, що він, перебуваючи під слідством у справі про хабар, подав позов до суду про поновлення його на посаді мера – неприйнятна для мене ситуація. Я проти його повернення. Сподіваюсь що військова адміністрація буде керувати ефективніше.


Віктор Анатолійович, директор ТОВ

Питання про процедуру усунення Лисенка від посади і про його судовий позов щодо відновлення, це суто специфічні юридичні питання.  Те саме  у звинуваченні про хабар. Справа ще не завершена, судового рішення нема. Ми не знаємо усіх деталей слідства. Тому я почекаю, що скаже суд і юристи. Не хочу звинувачувати, керуючись  чутками.


Павло Гирявенко, пенсіонер

Звісно я не проти. Хай Лисенко поновлюється через суд. Має бути все юридично обґрунтовано. Я думаю, що його все ж поновлять. Зараз така практика з усіма: спочатку звинувачують, а потім виправдовують. Як поновлять, то хай працює. Мені від мера потрібні тролейбуси та дороги.

Інші сумʼяни погодилися говорити лише анонімно.

Людмила, 72 роки

Я проти відновлення Лисенка. Він за останні два рази, як його обирали, нічого не зробив для міста. Взагалі, є така тенденція, ті, кого обирають, працюють лише перші роки. А далі відпочивають, ще й крадуть. Отой хабар – це взагалі беззаконня! У мене також залишилось до Лисенка питання: де ти був у перші дні вторгнення?

Наталія, 67 років

Де Лисенко був у перші дні війни?  І взагалі, усіх, хто при владі, треба перевірити вздовж і впоперек!

Олександра, 72

Лисенко? Попрацював і досить! Вистачить йому вже грошей. У мене до нього тепер негативне ставлення. Через його поведінку у перші дні війни

.

Марія, 57 років

Не хочу про Лисенка говорити. Я не маю права нікого засуджувати. Усі ми маємо якісь гріхи. Хай його Бог судить.

Ольга, 64 роки

Я  проти повернення Лисенка. Хай посидить подумає. А ми почекаємо, що суд скаже. Який буде вирок. Роботи влади з початку війни не видно. Де був Лисенко на початку війни? Він же ніби військовий, а втік. У нього брат живе у Москві, теж військовий. Питань до Лисенка багато.

Руслан, 52 роки

Є таке право у людини: захищатися від звинувачень у суді. Якщо суд прийняв його позов, треба почекати рішення. Має бути порядок і рівновага. Я не анархіст. Рішення суду обов’язкове до виконання. У мене також є певні питання щодо процедури усунення Лисенка від посади. Єдиний вихід розв’язання цієї ситуації – це закон і суд.

Даша, 27 років

Я знаю Лисенка особисто. Мала справи. Крім того, він залишив місто на початку війни. І потім за півтора роки зовсім нічого не зробив для захисту міста. Тому я не хочу, щоб Лисенко повернув собі посаду мера. Треба продовжувати шукати правові механізми усунення його від влади.

Ірина, 50 років

Я особисто проти Лисенка нічого не маю. Боюсь, що нові очільники будуть ще гірше ніж попередник.

Максим, 41 рік

Лисенко думає, що усі Суми під ним. Хай іде собі. Якщо суд його поновить, значить він судді заплатив.

Іван, Олександр, Ігор, 29, 31, 34 роки

Нас Лисенко не цікавить взагалі. Нас цікавить одне питання: коли закінчиться війна.

Читайте також:

Як сум’яни реагують на тривоги у місті? 
Чи помітили здорожчання цін на продукти у Сумах? 



Анна Крамар, MISTOSUMY.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: