Завантаження ...

Дружина загиблого путивлянина просить присвоїти йому звання Героя України

Дружина загиблого путивлянина просить присвоїти йому звання Героя України фото

На сайті президента України підписують петицію “Про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю ЗСУ АРБУЗОВУ АНДРІЮ ОЛЕКСАНДРОВИЧУ”.

Авторка петиції Арбузова Ольга Миколаївна пише:

“Шановний пане Президенте! До Вас звертається Арбузова Ольга Миколаївна, дружина загиблого військовослужбовця.

Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) старшому водію відділення зенітного ракетного взводу Першого стрілецького батальйону, 58-ої окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського, старшому солдату, Арбузову Андрію Олександровичу, 01.09.1976 року народження, призваному на військову службу 01.04.2022 року. З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України Арбузов Андрій Олександрович, попри усвідомлення загрози власному життю, добровільно став на захист Батьківщини. Захищаючи рідне місто Путивль (Конотопський р-н, Сумської обл.), у березні 2022 року він пішов до лав територіальної оборони, а згодом вступив до лав Збройних сил України.

Виконуючи бойове завдання, 02.03.2024 р., Арбузов Андрій Олександрович, відданий військовій присязі на вірність Українському народові, виконуючи військовий обов’язок з оборони та відсічі збройної агресії російської федерації проти України, героїчно загинув поблизу населеного пункту Пречистівка Волноваського району Донецької області. Від початку війни та до самої смерті був на багатьох гарячих точках України. За життя його було відзначено Нагрудним знаком «За зразкову службу».

Андрій відзначався винятковою мужністю, хоробрістю, був взірцем незламності, людиною слова та діла. Протягом усього життя був справжнім патріотом, мріяв про світле майбутнє у вільній незалежній Україні, не жалкуючи задля цього власного життя. Тому це найменше, що ми можемо зробити для нашого Героя. Назавжди його вдома залишились чекати дружина, син і неповнолітня донька.

Пане Президенте, прошу Вас присвоїти моєму чоловіку, Арбузову Андрію Олександровичу, звання ГЕРОЙ УКРАЇНИ (посмертно). Вклоняємося перед усіма, хто віддав своє життя за Україну, за наше мирне небо. Слава Україні!”.

Наразі зібрано більше 11 тис. підписів із 25000 необхідних для розгляду.

Залишилося 73 дні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: