Завантаження ...

Дружина загиблого глухівчанина просить присвоїти йому звання Героя України

Дружина загиблого глухівчанина просить присвоїти йому звання Героя України фото

На сайті президента України підписують петицію “Присвоєння звання Героя України (посмертно)”.

Авторка петиції Марина Щербакова пише:

“Шановний Пане Президент, прошу Вас, розглянути петицію про присвоєння почесного звання «Героя України»(посмертно) військовослужбовця Збройних Сил України, Шербакова Дениса Сергійовича 07.10.1996р.н.,уродженцю м.Глухів Сумської області старшому солдату 16бат 58ОМПБр. Який загинув 30.07.2022р. під час виконання бойового завдання неподалік населеного пункту Бахмут Донецької області. 29.01.2020року записався добровольцем до лав Збройних Сил України та підписав свій перший контракт.

24.02.2022року став на захист нашої держави на кордоні Чернігівської області. Постійно був готовий до виконання бойових завдань. Серед побратимів та військового керівництва користувався заслуженою повагою. Ніколи не проявляв слабкість, не скаржився на умови служби, силою власного духу мотивував побратимів.

З травня місяця 2022року воював на сході країни поблизу н.п. Бахмут.Брав участь у заходах необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією російської федерації проти України. Зі слів побратимів він був справжнім авторитетом, чесними, відданим та завзятим. Військове керівництво належно оцінювало роботу та результативність виконання бойових задач.

30.07.2022року неподалік населеного пункту Бахмут Донецької області, під час ворожого мінометного обстрілу з боку російської федерації, Щербаков Денис, віддав своє власне життя захищаючи свою країну.

Жертвуючи усім та захищаючи найцінніше, що було у Дениса: життя, сімʼя, свобода - у наслідок осколкових поранень не сумісних із життям серце мого чоловіка та батька доньки перестало битися.

Для сім’ї, батьків, друзів, побратимів, колег, Денис назавжди залишиться Героєм, який ціною власного життя став на захист нашої держави.

За особисті заслуги забезпеченні обороноздатності України, недоторканності її державного кордону, зміцнені національної безпеки, зразкове виконання військових та службових обовʼязків виявлені при цьому честь і доблесть, в умовах, повʼязаних з ризиком для життя старший солдат Щербаков Денис Сергійович, гідний нагородження найвищою державною нагородою України - почесним званням Героя України (посмертно).

Просимо Пане Президент, від дружини, дочки, сімʼї та побратимів, надати звання Героя України, він дійсно його заслужив!”.

Наразі зібрано 15 тисяч голосів із 25000 необхідних для розгляду.

Залишилося 27 днів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: