Завантаження ...

У Сумах судитимуть кримінального авторитета, "смотрящого" за СІЗО

У Сумах судитимуть кримінального авторитета, "смотрящого" за СІЗО фото

Слідчі Сумського управління Нацполіції завершили досудове розслідування у справі про встановлення злочинного впливу та незаконний обіг заборонених речовин у Сумському СІЗО.

Встановлено, що 45-річний чоловік, перебуваючи в СІЗО, використовував свій авторитет, щоб виконувати функції "смотрящого". Він встановлював правила поведінки для інших ув'язнених, розподіляв "злодійський общак", організував постачання та продаж тютюнових виробів, продуктів харчування понад норму та інших заборонених предметів.

Крім того, "смотрящий" організував канал постачання наркотиків до СІЗО. Він давав вказівки одному з ув'язнених, з яким мав товариські стосунки, скільки і в які камери доставляти наркотики. Щоб уникнути викриття, "канабіс" змішували з тютюном і передавали за допомогою мотузки, натягнутої між камерами.

Під час обшуків у камерах фігурантів вилучили мобільні телефони, наркотики "канабіс", пристрої для вживання наркотиків та інші речовини.

Наразі обвинувальний акт щодо "смотрящого" за фактом встановлення та поширення злочинного впливу на ув'язнених (ч. 2 ст. 255-1 КК України) направлено до суду. Його товариш відповідатиме за незаконний обіг наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України), повідомили в поліції Сумщини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: