Завантаження ...

У Сумах призначать директора ліцею №33

У Сумах призначать директора ліцею №33 фото

Наступний тиждень має бути вирішальним для новоствореного навчального закладу у Сумах. Йдеться про ліцей №33, який ще досі залишається без директора.

Як повідомив Олексій Дрозденко, начальник МВА, вже до 1 травня має стати відомо, хто очолить ліцей. 

За його словами кандидатів на посаду чимало. Резюме подали близько 10 осіб, серед них і директорки школи №12 та гімназії №1 – закладів, які має обʼєднати ліцей.

Ми днями будемо обговорювати плюси-мінуси й до наступної сесії міськради маємо визначитися. Отже, наступного тижня, до 1 травня, очікуйте результатів, - говорить Олексій Дрозденко. 

Згідно зі статутом ліцею № 33, керівник закладу освіти призначається на посаду за результатами відбору відповідно до Порядку, затвердженого рішенням Сумської міської ради. Однак прозорість цього відбору міська рада не забезпечила. Критерії вибору не були оприлюднені, про кандидатів на посаду громада також нічого не знала. 

За словами Олексія Дрозденка, директора призначатиме в.о. міського голови Артем Кобзар, так як в умовах воєнного стану керівників закладів загальної середньої освіти можуть призначати без конкурсу. Однак і проводити конкурс на таку посаду законодавство не забороняє.

Зазначимо, ліцей №33 створено рішенням Сумської міської ради 28 лютого.  Згідно з дорожньою картою, ліцей мав отримати директора ще 1 квітня. 

Як дізналися журналісти MISTOSUMY.com обидва діючих заклади освіти, які планують об’єднати, продовжують працювати так, ніби ніякого рішення про створення ліцею №33 не було. Саме зараз школа №12 і гімназія №1 активно набирають учнів у перші класи школи та гімназії, хоча за Статутом ліцею №33 зарахування дітей до новоствореного закладу  має здійснюватися на конкурсних засадах.  Це може означати, що зовсім скоро конфлікт між закладами набере нової сили.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як створення нового ліцею загрожує знищенню гімназії №1.  



 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: