Завантаження ...

Викрито схему розкрадання 2 мільйонів гривень на будівництві спорткомплексу в Тростянці

Викрито схему розкрадання 2 мільйонів гривень на будівництві спорткомплексу в Тростянці фото

Охтирська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця, якого спільно з директором ТОВ підозрюють у заволодінні 1 мільйона 915 тисяч гривень бюджетних коштів, виділених на будівництво спортивно-оздоровчого комплексу у Тростянці.

Підприємцю інкримінують пособництво у привласненні бюджетних коштів шляхом підробки документів (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що у липні 2021 року між директором ТОВ та Тростянецькою міською радою було укладено договір на зведення спортивного комплексу. Функції інженера з технічного нагляду на цьому об'єкті виконував саме підозрюваний підприємець. Після завершення будівництва директор ТОВ, знаючи про те, що роботи виконано не в повному обсязі, склав акти виконаних робіт з недостовірними даними. Підприємець, який володів цією інформацією, затвердив ці акти, тим самим сприявши шахрайству. На підставі цих документів з бюджету на рахунок ТОВ було перераховано 19,7 мільйона гривень. Однак, як показала експертиза, фактична вартість виконаних робіт на 1 мільйон 915 тисяч гривень нижча за суму, що була оплачена. Відтак, привласнення директором ТОВ цих коштів стало можливим лише за сприяння підприємця.

Зауважимо, що раніше директору ТОВ, яке виконувало роботи, вже було оголошено про підозру у привласненні бюджетних коштів шляхом підробки документів.

Наразі триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі відділення поліції №1 (м. Тростянець) Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління СБУ в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури, повідомили в обласній прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: