Завантаження ...

Жителі Сумщини стали свідками вибуху метеору

Жителі Сумщини стали свідками вибуху метеору фото

У ніч з 30 квітня на 1 травня жителі кількох областей України стали свідками вражаючого небесного явища - падіння метеора.

Близько 1:15 1 травня мешканці Харківської, Полтавської, Сумської, Дніпропетровської та Запорізької областей побачили в небі потужний спалах блакитного кольору, пише The Universe. Space. Tech.

У деяких місцях спалах був настільки сильним, що освітлював усе небо. Згодом у соцмережах з'явилися відео, на яких видно, як щось падає з неба, а потім вибухає.

За словами фахівців, спалах не був пов'язаний з агресією Росії, а був спричинений небесним явищем - падінням метеора.

Космічний камінь, який мільйони років мандрував Сонячною системою, увійшов в атмосферу Землі та через тертя перегрівся, що й спричинило вибух.

Це вже не перший випадок падіння метеора над Україною за часів широкомасштабного вторгнення Росії. 19 квітня 2023 року яскравий вогняний слід і спалах спостерігалися над Київщиною, що призвело до дискусій щодо того, чи не був це збитий київською ППО НЛО.

Цього разу метеор, ймовірно, мав розмір 2-3 метри в діаметрі і увійшов в атмосферу над східними областями України. Чи дісталися його уламки до поверхні Землі, та в якому саме районі стався вибух, наразі невідомо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: