Завантаження ...

«єВідновлення» на Сумщині: відновлено 42 квартири та 15 будинків

«єВідновлення» на Сумщині: відновлено 42 квартири та 15 будинків фото

Жителі Сумщини продовжують подавати заяви щодо надання компенсації за пошкоджене майно та зруйноване майно з використанням електронної публічної послуги єВідновлення.

За інформацією управління містобудування та архітектури Сумської обласної державної адміністрації, станом на сьогодні мешканцями області направлено 2 805 заяв щодо надання компенсації за пошкоджене майно, з яких 2 634 взято в обробку. Прийняті рішення щодо компенсації за пошкоджене майно 2 048 жителям області на суму майже 180 млн грн.

В Сумській області 1 921 заявник отримав компенсацію за пошкоджене майно за допомогою електронної публічної послуги єВідновлення на суму понад 151 млн грн.

Компенсувати громадянам за пошкоджене чи знищене внаслідок агресії рф майно через послугу «єВідновлення» держава має можливість за двома напрямками.

Перший – компенсація за пошкоджене майно, другий – відшкодування повністю зруйнованого житла (грошова компенсація чи надання житлових сертифікатів.

За допомогою електронної публічної послуги єВідновлення на території області вже відновлені 57 об’єктів (42 квартири та 15 будинків) на суму понад 3 млн грн.

Крім того, ще в минулому році держава надала українцям можливість отримання житлового сертифіката як компенсації. Цей сертифікат може бути використаний для інвестування в нерухомість або придбання житла на первинному чи вторинному ринку, за умови відсутності регіональних обмежень.

Жителями Сумщини направлено 250 заяв щодо надання житлових сертифікатів та 16 заяв про надання грошової компенсації за зруйноване майно, з яких 247 взято в обробку. Сформовано сертифікати за 127 заявами на суму майже 144 млн грн., прийнято 8 рішень щодо надання грошової компенсації на відбудову зруйнованого житла на суму 13,6 млн грн.

На території Сумської області придбано 42 об’єкти (30 квартир та 12 будинків) нерухомого майна за рахунок житлових сертифікатів на суму майже 48 млн грн. повідомили в ОВА.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: