Завантаження ...

Чиновника Сумської мерії підозрюють у закупівлі неякісної форми для ДФТГ зі збитками у 5 млн грн

Чиновника Сумської мерії підозрюють у закупівлі неякісної форми для ДФТГ зі збитками у 5 млн грн фото

Сумська окружна прокуратура оголосила про підозру начальнику одного з відділів Сумської міської ради. За даними слідства, він неналежно виконав свої службові обов'язки, що призвело до збитків у майже 5 млн 81 тис. грн (ч. 2 ст. 367 КК України).

Ще в жовтні 2022 року виконавчий комітет Сумської міської ради уклав договори з підприємцями на поставку форменого одягу для добровольчих формувань Сумської міської територіальної громади. Начальник відділу, будучи матеріально-відповідальною особою, не включив до договорів вимоги щодо відповідності одягу технічним умовам. Також він не перевірив якість одягу при отриманні, через що підприємцям було перераховано майже 5 млн 81 тис. грн.

Експертиза показала, що поставлений одяг не відповідає державним стандартам та характеристикам, зазначеним у специфікації, тому не може використовуватися за призначенням. Через неналежне виконання своїх обов'язків начальник відділу завдав Сумській міській раді збитків у сумі 5080600 грн.

Наразі вирішується питання про запобіжний захід та відсторонення підозрюваного від посади. Перевіряється законність інших закупок в рамках цього кримінального провадження.

Досудове розслідування ведеться слідчими відділення поліції № 4 (м. Суми) Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Сумській області, повідомили в обласній прокуратурі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: