Завантаження ...

Сумську владу закликають припинити ліквідацію гімназії №1

Сумську владу закликають припинити ліквідацію гімназії №1 фото

Батьківський комітет та вчителі Сумської гімназії № 1 закликають міськраду припинити процеси ліквідації навчального закладу. 17 травня активісти прийшли до адмінбудівлі, щоб вчергове донести свою думку до представників влади. Також цього ж дня опублікована ініціатива щодо збереження навчального закладу. На сайті Єдиної системи місцевих петицій вона вже набрала 250 необхідних підписів.

Ліцей № 33 був створений рішенням Сумської міськради 28 лютого 2024 року. Заклад мав стати реформованою установою, в яку з 1 вересня інтегрували б гімназію №1 та загальноосвітню школу №12. Тоді батьків навчальних закладів представники влади запевнили:  новітній ліцей відповідатиме вимогам Нової української школи, а очолить його незалежний керівник – той, який не був директором гімназії №1 або школи №12.

Проте 7 травня 2024 року стало відомо, що новий ліцей очолила Ірина Губська – екс-директорка школи №12 та депутатка Сумської міськради. Що цікаво, цю інформацію наші журналісти знайшли на аналітичній онлайн-системі "YouControl". На сайті Сумської міської ради розпорядження й досі немає, коментар з цього приводу нам надати відмовили.

Окрім цього, днями на сайті Сумської міськради опублікували проєкт рішення, який передбачає реорганізацію гімназії № 1 і школи № 12 та приєднання їх до ліцею. Це питання мають розглянути на найближчій сесії міської ради, 22 травня.

Педколектив вважає, що гімназійна освіта тепер під загрозою знищення, оскільки міська влада не врахувала їхніх інтересів у процесі створення нового ліцею. 

Підпис у розпорядженнях щодо призначення директорів комунальних установ та скликання сесій ставить в.о. міського голови Артем Кобзар.

Тож, батьки учнів та вчителі 1-ї гімназії вирішили звернутися особисто до нинішнього очільника міста з проханням зберегти навчальний заклад. Проте поспілкуватися з Артемом Кобзарем їм не вдалося через його зайнятість.

Натомість активісти наполягли на зустрічі з начальником МВА Олексієм Дрозденко.

Вчителі попросили його сприяти в пошуку окремого приміщення для гімназії, або підтримати ідею створення академічного ліцею, що відповідає реформі освіти. 

Наша головна вимога - зберегти гімназію з  її надбаннями, традиціями, дитячим колективом і педагогами.  Ми не тримаємося за адресу - запропонуйте нам якесь приміщення, щоб ми змогли працювати і вчитися. Місто буде пишатися нашими досягненнями,  ми, педагоги, це обіцяємо, - говорить Тетяна Ольштинська, вчителька Української мови та літератури у КУ Сумська гімназія №1.

Батьки та вчителі навчального закладу, який ось-ось мають реорганізувати, не втрачають віру в справедливість та продовжують сподіватися на те, що чергова спроба ліквідації гімназії №1 знову не матиме успіху.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: