Завантаження ...

У Сумах все ж ліквідували гімназію №1

У Сумах все ж ліквідували гімназію №1 фото

22 травня на черговому засіданні сесії Сумської міськради розглянули питання про реорганізацію шляхом приєднання гімназії №1 та школи № 12 до ліцею № 33.

Сесія проводилася в режимі «онлайн». Перед голосуванням виступили представники 1- ї гімназії та 12-ї школи.
 

Ольга Глущенко, представниця батьківського комітету гімназії №1, звернулася до депутатів з проханням не ліквідовувати освітній заклад. За її словами, представники гімназії домовилися з СумДУ про співпрацю.


Ірина Коляда, представниця батьківського комітету школи №12, також висловила свою думку. Вона назвала пропозицію гімназії спекуляцією і висловила підтримку щодо прийняття рішення.

Закликав підтримати рішення щодо реорганізації Вадим Акпєров, депутат від політичної партії «Європейська солідарність». Він наголошував на важливості впровадження освітньої реформи і, на його думку, ліцей № 33 повністю їй відповідає. Він також згадав вчорашній перформанс:

Те, що ми вчора бачили по місту це не просто на голову не налазить. Ви що творите взагалі? Ви не розумієте? 

Депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Губська голосувати відмовилася, заявивши про конфлікт інтересів. Вона – чинна директорка ліцею № 33 та колишня керівниця школи №12.

Спекуляція на реформі

У ході обговорення сумський депутат Ігор Перепека спитав, чи дійсно новостворений ліцей буде ліцеєм, тобто закладом, який включатиме лише старшу ланку освіти:

Я правильно зрозумів, що це у нас буде ліцей, де будуть навчатися тільки 10, 11, 12 класи? Бо, наскільки я знаю, що ліцеї – це навчальні заклади, у яких навчаються 10, 11, 12 класи і таких ліцеїв у нас буде по місту тільки 7. Все інше – це гімназії. Тому хотілося б розуміти, така велика школа – це буде ліцей чи гімназія? 

На його питання відповів Олексій Дрозденко, начальник МВА. За його словами, новостворений ліцей є закладом загальної середньої освіти. Він забезпечуватиме здобуття початкової, базової та профільної середньої освіти. Загалом у місті планується вісім академічних ліцеїв і сім професійних.

Також Олексій Дрозденко закцентував, що сумська та обласна влада у прийнятті цього рішення керується лише інтересами та правами дітей.

Рішення підтримали 28 депутатів.

Нагадаємо, колектив гімназії № 1 зібрав майже 300 підписів під зверненнями до Володимира Зеленського, Андрія Єрмака та Дмитра Лубінця. У них йдеться про порушення конституційних прав та свобод людини з боку органів державної влади та самоврядування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: