Завантаження ...

Новачків - малих виробників  Сумщини запрошують у спільноту

Новачків - малих виробників  Сумщини запрошують у спільноту фото

Агенція регіонального розвитку Сумської області  та ГО "4Бізнес" запрошують об’єднатися у єдину інформаційну спільноту всіх крафтярів Сумщини ремісників, митців та рукодільниць, які виробляють товари власноруч у невеликих обсягах. Партнери надаватимуть учасникам інформаційну та юридичну підтримку, а також допомогу у конкурсах, державних та благодійних грантах  на розвиток власної справи. 

ТОП-п’ятдесят крафтових виробників Сумщини будуть безкоштовно включені в рекламний каталог, який заплановано розповсюдити в Україні та за її межами з метою розширення ділових та торговельних відносин. 

Наразі триває пошук досвідчених  підприємців та новачків самозайнятих осіб, які виробляють продукцію ручної роботи, на кшталт крафтових сирів, одягу, кондитерських виробів, сувенірів, картин, оберегів тощо у нашому регіоні .

Щоб стати учасником спільноти треба заповнити анкету 

У спільноту приймаємо усіх охочих, в тому числі тих, хто лише починає створювати свої вироби. До каталогу буде відбір - туди увійдуть п’ятдесят кращих крафтярів, за умови наявності власних торговельних майданчиків. Це може бути навіть сторінка в інстаграм або Фейсбук, де можна подивитися вироби й зробити замовлення. Вже 40 крафтярів Сумщини заповнили анкети на участь у каталозі, серед них є відомі місцеві виробники, до спільноти доєдналися багато новачків. Наші плани - об’єднати усіх  крафтярів Сумщини, - запрошує до комунікації Богдан Мосунов, голова ГО "4Бізнес".

Зараз йдуть перемовини з Сумською МВА щодо проведення ярмарку крафтових товарів у Сумах. Також є домовленості з адміністраціями міст Івано-Франківськ та Львів, які запрошують крафтярів сумського регіону на власні ярмарки. Задача ініціаторів ярмаркових проєктів об’єднати людей і знайти ресурси, щоб покрити витрати на транспорт, промоцію та створення локацій, розповідає про плани Богдан Мосунов.

Проєкти впроваджуються Агенцією регіонального розвитку Сумської області та ГО "4Бізнес" в рамках реалізації Швейцарсько-українського проєкту “Згуртованість та регіональний розвиток України» UCORD, який впроваджується за підтримки Швейцарії компанією NIRAS Sweden AB"

Слово “крафт” походить з англійського “craft”, означає ремесло, майстерність. Крафтовими можна називати будь-які товари вироблені ремісниками, рукодільниками, митцями. Здебільшого крафтові товари виробляються в невеликих обсягах. 

В Україні крафтові виробники працюють як юридичні особи, підприємці або самозайняті особи. які можуть самостійно сплачувати податки з задекларованих сум прибутків один раз на рік.


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: