Завантаження ...

Завершено слідство у справі про підкуп начальника Сумської МВА депутатами облради

Завершено слідство у справі про підкуп начальника Сумської МВА депутатами облради фото

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування у справі двох депутатів Сумської обласної ради, яких у березні 2024 року викрили на хабарі начальнику Сумської міської військової адміністрації.

Депутати пропонували посадовцю 100 тисяч доларів США за об'єднання двох медичних установ, що мало б призвести до збільшення їх фінансування. Крім того, вони хотіли, щоб керівником об'єднаної лікарні залишилася одна з осіб, яка давала хабар.

Окрім цього, депутати пропонували виділити майже 59 мільйонів гривень на фінансування закладу охорони здоров'я, яким керував один із підозрюваних. Ці кошти мали йти на закупівлю робіт та обладнання, вартість яких штучно завищена на 10-20%, що становило майже 7 мільйонів гривень.

У березні 2024 року депутатів затримали на місці злочину одразу після того, як вони передали першу частину хабара - 50 тисяч доларів США.

Дії депутатів кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 (Дача хабара), ч. 1 ст. 14 (Спільне вчинення злочину) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розкрадання майна або коштів, одержаних з використанням службового становища) Кримінального кодексу України.

Йдеться про депутатів Магомеда Галаєва та Володимира Поцелуєва. Останній є директором КНП “Сумська міська клінічна лікарня Святого Пантелеймона”, яку збиралися об'єднувати із лікарнею № 5.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: