Завантаження ...

Як укласти договір за механізмом самовиробництва з ТОВ "ЕНЕРА СУМИ"?

РЕКЛАМА
Інформаційна кампанія про нову модель продажу "зеленої" енергії триває. У третьому матеріалі із серії публікацій "Net billing: як це працює?" розповідаємо про порядок дій активних споживачів, які вирішили оформити договір із ТОВ "ЕНЕРА СУМИ".

За схемою Net billing споживач може продавати надлишки згенерованої, але невикористаної електроенергії, лише своєму постачальнику. Тобто, потрібно укласти договір про купівлю-продаж електроенергії за механізмом самовиробництва, який є додатком до договору про постачання електроенергії постачальником універсальних послуг або споживачу.

Разом з цим власник генеруючої установки підписує комерційну пропозицію за механізмом самовиробництва, що замінить діючу.

Проте спершу треба вирішити питання технічного характеру. Зокрема, звернутися до оператора системи розподілу, щоб ввести в експлуатацію генеруючу установку і отримати паспорт точки розподілу/передачі електричної енергії, де будуть вказані необхідні характеристики обладнання і потужність, дозволена до відпуску активним споживачем.

Далі – новий споживач ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" діє за таким алгоритмом:

  1. надає до центру обслуговування клієнтів (у своєму районі) письмове звернення довільної форми щодо укладення договору про постачання електроенергії та купівлю-продаж електроенергії за механізмом самовиробництва;
  2. підписує заяву-приєднання до договору про постачання електроенергії на умовах комерційної пропозиції за механізмом самовиробництва;
  3. додає до заяви документи, передбачені Правилами роздрібного ринку електроенергії (ПРРЕЕ):
  • копію паспорта (для фізичних осіб) або витяг, або довідку, або копію виписки з ЄДР (для юридичних осіб);
  • документ, що посвідчує право на представництво інтересів особи у випадку подання заяви представником (для фізичних осіб), або документ, що посвідчує право особи діяти від імені юридичної особи (для юридичних осіб);
  • копію документа, що підтверджує право власності чи користування об’єктом;
  • копію паспорта точки розподілу/передачі об'єкта (площадки вимірювання).

Споживачам, які вже є клієнтами ТОВ "ЕНЕРА СУМИ", потрібно надати:

  • письмове звернення щодо заміни діючої комерційної пропозиції;
  • заяву-приєднання, у якій вказати обраний варіант КП за механізмом самовиробництва;
  • документи згідно з ПРРЕЕ (у разі, якщо не надавалися раніше) і обов'язково копію паспорта точки розподілу/передачі об'єкта (площадки вимірювання).

Публічні договори про купівлю-продаж електричної енергії за механізмом самовиробництва доступні для перегляду і завантаження на вебсайті ТОВ "ЕНЕРА СУМИ". Також можна ознайомитися з варіантами комерційних пропозицій.

Хто може отримати статус активного споживача, за яких умов і з чого треба починати, аби співпрацювати зі своїм постачальником за механізмом самовиробництва – читайте у нашій попередній публікації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: